Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Kiev Grinçenko Üniversitesi iddialı geliyor

Bu yıl ilk defa Kiev Grinçenko Üniversitesi’nde Türkçe ikinci yabancı dil olarak okutulmaya başlamış olmasına rağmen, dört aylık Türkçe öğrenen öğrenciler tam takım Türkçe Olimpiyatlarına katılmaya hazırlanıyor.

Uluslararası Türkçe olimpiyatları Ukrayna finalinde 10. yıl hatırına üniversite öğrencileri bu yılki olimpiyatlarda üniversitelerinin ismini duyurmaya kararlı görünüyor.

Grinçenko Üniversitesi’nde ikinci yabancı dil öğrenen 13 öğrenci olmasına rağmen Türkçe öğretmenleri Aksana Sergeyevna;  “Öğrencilerimiz neredeyse tüm kategorilerde kendilerini deneme ve gösterme niyetinde. Üniversitemiz Türkçe olimpiyatlarının ev sahipliği yapacak. Öğrencilerimiz dereceye girerek bir-iki madalya alarak ‘acemi’ olmadıklarını ispat etmek istiyor” dedi.

Aksana Sergeyevna; “Kiev’in güzel kültür merkezlerinden birine sahip olduklarını belirterek, kültür müşaviri Berat Yıldız’ın üniversite ziyaretinin öğrencilere büyük moral olduğu ifade etti.

Başta Ukrayna Eğitim, Bilim, Gençlik Ve Spor Bakanlığı ve Kiev İl Eğitim Müdürlüğü olmak üzere tüm Türkçe olimpiyatı organizatör, destekçilerine teşekkür eden Sergeyevna, bu yılki katılımcılara da başarılar diledi.

Olimpiyat Haber

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]