Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

ABD’de seçim krizi büyüyor! Trump, Biden’ın yemin törenine katılmayacak

Son dakika: Seçim sonuçlarını kabul etmeyeceğini açıklayarak destekçilerinin Washington'daki Kongre binasını basmasına neden olan Donald Trump, 3 Kasım'daki Başkanlık seçimlerini kazanan Joe Biden'ın yemin törenine katılmayacağını açıkladı.

Resmi Twitter hesabından yaptığı paylaşım ile Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Donald Trump, seçilmiş başkan Joe Biden’ın yemin ederek göreve başlayacağı törene katılıp katılmayacağına ilişkin sorulara açıklık getirdi.

Trump, paylaşımında, “Merak edenler için, 20 Ocak’taki göreve başlama törenine katılmayacağım.” ifadesini kullandı. Demokratlar “Beklemiyoruz, teşekkürler” dedi.

BİDEN 20 OCAK’TA GÖREVİNE BAŞLAYACAK

ABD’de 3 Kasım 2020’de yapılan tartışmalı başkanlık seçimlerini Demokrat Joe Biden kazanmıştı.

Ülkedeki yasalar gereği Biden, 20 Ocak’ta başkent Washington’da düzenlenecek törenle görevine başlayacak.

NE OLMUŞTU?

Çarşamba günü Trump yanlısı binlerce protestocu, Joe Biden’ın seçim zaferini resmileştirecek oturum gerçekleştirilirken Kongre binasının çevresini kuşatmıştı. Bir grup protestocu Kongre’ye ev sahipliği yapan Capitol Binası’nın içine girdi. Olaylarda 5 kişi hayatını kaybetti. Capitol’de güvenlik sağlandıktan sonra oturum devam etti ve Biden’ın zaferini resmileştiren Seçmenler Kurulu oyları sayıldı. Donald Trump, tescil sonrası yaptığı ilk açıklamada “20 Ocak’ta görev teslimi sağlıklı bir şekilde gerçekleşecek” dedi.

CANLI BLOG | Biden: Bir kalkışma oldu

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]