Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Ahıskalı Gençler, DATÜB’ün “PYD ve PKK” ile bağlantılı olduğunu iddia etti

Ahıska Genç Türkler, DATÜB'ün davranışlarından rahatsız!

Ahıskalı Gençler Birliği (AGB), sosyal medya üzerinden  DATÜB (Dünya Ahıska Türkleri Birliği) Yönetim Kurulu hakkında iddialarda bulunarak PYD ve PKK ile aynı karelerde yer alınmasının açıklmasını istedi.

Ahıskalı Gençler Birliği Başkanı Murad Ragebov adıyla kamuoyuna yapılan  açıklama şu şekilde:

“Kamuoyuna Duyurulur!

Bugün sosyal medya aracılığıyla DATÜB(Dünya Ahıska Türkleri Birliği) Yönetim Kurulu Üyesi, Eğitim ve Spor Komisyonu Başkanı ve Rusya Temsilcisi Mansur Allazov’un konuşma yaptığı bir video kaydı paylaşıldı. Söz konusu video Rusya Federasyonu’nun Stavrapol bölgesinde terör yandaşları tarafından düzenlenen bir programda çekilmiştir. Allazov konuşmasında önce katılımcıları yaklaşan Kurban Bayramı’yla kutluyor ve iyi dileklerini iletiyor, sonrasında ‘’bugün Kürt halkının dirilişinin 34. yıl dönümüdür’’ ve ’’ 1984 olaylarının, denildiği gibi Kürt halkına yapılan soykırıma karşı ayaklanma günüdür ve temsilcinizin dediği gibi bu programı her yıl düzenliyorsunuz ve unutmuyorsunuz’’ gibi cümleler kullanmaktadır. Ayrıca konuşma yaptığı alanda terör örgütü elebaşının resminin ve pkk paçavralarının asılı olduğu göze çarpmaktadır.

Ahıskalı Gençler Birliği Başkanı Murad Ragebov (Fotoğraf: Facebook)

DATÜB temsilcisinin böyle bir programa katılmasından ve konuşmasında sarf ettiği cümlelerden dolayı esefle kınıyor, şiddetle reddediyoruz. Bu çirkin davranışı ancak akıl tutulması ve vicdan kararması olarak nitelendirmek mümkündür. Bildiğiniz üzere daha önce DATÜB Başkanı Ziyaddin Kassanov hakkında bazı gazete ve internet haber sitelerinde, Türkiye Cumhuriyeti tarafından terör örgütü olarak kabul edilen PYD’ye maddi yardımda bulunduğu idda edilmişti. Ne yazık ki DATÜB tarafından bu iddaları ve söylemleri yalanlayacak resmî bir açıklama yapılmamıştır. Biz, Ahıskalı Gençler olarak öncelikle DATÜB Rusya Temsilcisi Mansur Allazov hakkında gerekenin yapılmasını ve başta Ahska Türkleri’nden olmak üzere, Yüce Türk Milletin’den ve Türkiye Cumhuriyeti’nden özür dilemesini talep ediyoruz. Ayrıca DATÜB Başkanı’nın terör örgütüne yardım ettiğine dair yöneltilen iddialar hakkında açıklama yapmasını ve toplumumuzu aydınlatmasını istiyoruz.

Türkiye Cumhuriyeti’nin terör örgütü ile amansız mücadele verdiği bu dönemde DATÜB yöneticilerinin ve dolayısıyla halkımızın bu tür yüz kızartıcı olaylarla anılması, DATÜB’ün bazı yöneticilerinin basiretsizliğinden kaynaklanan ve kabul edilemez bir durumdur. DATÜB’ün bu olaylar karşısında sessiz kaldığı ve yönetimindeki kişilerde değişikliğe gitmediği takdirde, Ahıska Gençler Birliği olarak olayların takipçisi olacağız. Yine DATÜB’ün bazı sorumsuz ve haddinin fevkinde sözler sarf eden yöneticileri yüzünden kötüye giden kuruluşlarımız arası ilişkilerimizin, gençlerimizin menfaatini göz önünde bulundurarak tekrar gözden geçireceğimizi kamuoyuna bildiriyoruz.

Ahıskalı Gençler Birliği Başkanı Murad RAGEBOV”

Facebook sayfasındaki bu açıklama aynı zamanda AGB’nin twitter hesabından da paylaşıldı.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]