Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da yaşayan Türkler, 7 Haziran genel seçimleri için sandık başında

Ukrayna’nın başkenti Kiev ve Odesa’da kayıtlı seçmenler, 7 Haziran genel seçimleri için bugün oylarını kullanıyor. Kiev ve Odesa’da şehirlerinde oy verme işlemi yerel saat ile 10.00’da başladı ve 19.00’a kadar devam edecek.

Türkiye vatandaşlarının yoğun ilgi gösterdiği seçimlerde Kiev Büyükelçiliği’ne, Sumy Bölgesi’nden çok sayıda öğrenci oylarını kullanmak geldi. İlgini yoğun oldu seçimlerde Büyükelçilik önünde uzun oy verme sıraları oluştu.

Telefon ve elektronik cihazların alınmadığı büyükelçilikte, Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafında oluşturulan alanda vatandaşlar oylarını kullanıyor.

Bin 307 seçmenin kayıtlı olduğu Kiev’deki sandık görevlileri oy verme işlemi tamamlandıktan sonra kullanılan oyların sayılacağını ancak zarfların Türkiye’de açılacağını bildirdi.

Oyunu ailesi ile birlikte kullanan İsa Safter Gözler adlı bir seçmen, Cihan Haber Ajansı’na (Cihan) özel yaptığı açıklamada; “Vallahi bütün ülkemiz için hayırlı uğurlu olsun. İnşallah bütün kötülüklerden kurtuluruz. Oğlum burada oy kullandığı için çok mutluyum, zaten burada doğmuştu. 22 seneden sonra burada oy kullanmak nasip oldu.” dedi.

Türkiye’nin Doğu Bölgesi’nden olan ve Kiev’de ikamet eden bazı vatandaşlar ise adres bildirimleri yaptıkları halde Kiev’deki kayıtlı seçmenler içerisinde olmamaları münasebetiyle oylarını kullanamadıklarını ifade etti.

YUNUS ERDOĞDU | UKRAYNA HABER

MUHABİRİN NOTU: FOTO GALERİYE YENİ FOTOLAR İLERLEYEN SAATLERDE EKLENECEKTİR…

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]