Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ashton, Ukrayna’da temaslarda bulunuyor

Ukrayna’da devam eden siyasi krize çözüm desteğinde bulunmak üzere başkent Kiev’e gelen Avrupa Birliği (AB) Dışişleri ve Güvenlik Politikası Yüksek Temsilcisi Catherine Ashton temaslarına devam ediyor. 10 Aralık’ta Kiev’e gelen Ashton, Cumhurbaşkanı Viktor Yanukoviç ile görüşmesinin ardından Kiev’de Bağımsızlık Meydanı’nda toplanan göstericileri ziyaret etti.

Ashton meydanda Anavatan partisi (cezaevindeki Yuliya Timoşenko’nun partisi) liderlerinden Arseniy Yatsenük tarafından karşılandı. Arseniy Yatsenük ile birlikte meydanı gezen Ashton, daha sonra aşırı milliyetçi olarak bilinen Özgürlük (Svoboda) Hareketi lideri Oleg Tyagnıbok ve Reform için Ukrayna Demokratik Birliği (UDAR-‘darbe’) lideri Vitaliy Kliçko ile akşam yemeğinde bir araya geldi.
Yanukoviç ile görüşmesinde Ashton AB’nin mesajlarını Ukrayna liderine iletti. Ashton ile Yanukoviç’in AB ile Ukrayna arasındaki önem arz eden bütün meseleleri ele aldığı bildirildi.

Ashton’un Kiev ziyareti, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso’nun inisiyatifi ile gelişti. Ashton’un, bugün temaslarını tamamlayıp ülkeden ayrılması bekleniyor.

Öte yandan gece baskınları ile eylemcileri yıldırmaya çalışan kolluk kuvvetleri ile muhalifler arasında gerilimin had safhada.

Kiev’de AB yanlıları, iktidarın Ortaklık Anlaşması sürecini askıya almasına karşı protesto gösterilerine devam ediyor. Muhalifler; cumhurbaşkanı ve hükümetin istifasını, erken cumhurbaşkanlığı ve parlamento seçimleri, tutuklu eski Başbakan Yuliya Timoşenko dâhil siyasi tutukluların serbest bırakılmasını istiyor.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]