Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna istihbaratı Kıyiv Borısipil Havalimanı’ndaki rüşvetçi memurları enseledi

Ukrayna istihbaratı (SBU), Borıspil Uluslararası Havalimanı'ndaki sistematik rüşvet alan memurları tespit etti.

Ukrayna’da yolsuzlukla mücadele hız kesmeden devam ediyor. Ukrayna İstihbarat Teşkilatı (SBU), “Borıspil Havaalanı” (Kıyiv) rüşvet alan gümrük yetkililerini suçüstü yakaladı.

Yargılama öncesi ön soruşturmaya göre, rüşvet çarkı, Gümrük Suçlarıyla Mücadele ve Uluslararası İşbirliği Departmanındaki devletin iki başmüfettişi tarafından kurulmuş.

Gümrükçüler, rutin gümrük kontrolleri sırasında suni engeller oluşturarak yolculardan para talep ediyordu. Yetkililer, gelen yolculara beraberindeki malların ve eşyaların gümrük limitlerin üzerinde olduğu iddiasıyla, tutanak hazırlamak için bagajları gümrük ambarına götürmeyle ve valizlere el koymakla tehdit ediyordu.

AYDA EN AZ 21 BİN DOLAR RÜŞVET!

Ceza yargılamalarının bir parçası olarak, istihbarat görevlileri, sanıklardan yasadışı menfaatler sağladığına ve rüşvet aldıklarına dair birçok delil topladı. Ön verilere göre rüşvet alanların bir uçuştan aldığı rüşvet 2 ila 4 bin ABD doları arasında değişiyordu. Bu gümrük memurlarının ayda ortalama 21 bin dolar rüşvet topladığı düşünülüyor.

Kolluk kuvvetleri, rüşvetçi gümrük personelini rüşvet alırken suçüstü gözaltına aldı.

Rüşvet çarkındaki diğer gümrük memurlarının olası katılımına ilişkin soruşturma geniş çaplı yürütülüyor.

Sanıklardan biri gözaltına alındı.

Yasadışı faaliyetlerin tespitinde; Kıyiv Savcılığının öncülüğünde, Ukrayna Devlet Sınır Muhafız Servisi, İstihbarat İç Güvenlik Ana Departmanı ve Kıyiv Emniyet Müdürlüğü görevlileri eş güdümlü hareket etti.

UkraynaHaber.com WhatsApp ihbar hattı herkese açık… Siz de gördüklerinizi duyduklarınız ihbar edin 7/24.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]