Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Türk Tarafı Üyeleri toplandı

Online toplantılar devam ediyor

Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Türk Tarafı Üyeleri video konferans aracılığı ile bir araya geldi. TOBB Yönetim Kurulu Üyesi ve Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu Eş Başkanı Özer Matlı başkanlığındaki toplantıya Türkiye-Ukrayna İşadamları Derneği (TUİD) Başkanı da katılarak katılımcılara hitap etti.​

Toplantının açılışında söz alan Eş Başkan Özer Matlı, Türkiye ile Ukrayna arasında 2023 yılı sonu itibariyle 20 milyar Dolarlık bir ticaret hacmi hedefi belirlendiğini, Serbest Ticaret Anlaşması (STA) müzakerelerinin henüz tamamlanmadığını, ancak, Anlaşma yürürlüğe girince, ticari ilişkilerde daha sağlam bir zemine kavuşulacağına inandığını vurguladı. Matlı, bu sayede Ticaret hacmi hedefine daha rahat ulaşılmış olunacağını ifade etti.

Matlı, Ukrayna’da 700 civarı Türk firması bulunduğunu ve  3,6 milyar dolarlık bir yatırım söz konusu olduğunu belirterek, Türk firmalarının özellikle inşaat konusunda çok başarılı olduğunu, Ukrayna’da toplam değeri 7 milyar doları bulan 200’ü aşkın projede Türk müteahhitlerinin imzası olduğunu vurguladı.

TUİD Başkanı Burak Pehlivan ise yaptığı konuşmada,  Türkiye ile Ukrayna arasındaki ilişkilerin çok eskiye dayandığını ve son 5 yılda ilişkilerin ivme kazandığını belirterek, 4.9 milyar dolarlık dış ticaret hacmimizin daha da geliştirilmesinin arzu edildiğini ifade etti. İki ülke arasındaki ticaret hacmi hedefine ulaşılabilmesi için Serbest Ticaret Anlaşmasının imzalanmasının önemini vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından, Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu üyeleri söz alarak kendilerini tanıttı ve sorun, talep ve önerilerini ilettiler.

Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ile Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası (UCCI) tarafından 2019 yılında kuruldu. Oda’nın Türkiye tarafı Başkan ve üyeleri TOBB, Ukrayna tarafı da UCCI tarafından belirleniyor. Yıllık ekonomi zirveleri, ortak yönetim kurulu toplantıları, iş forumları, iş görüşmeleri ve Türkiye-Ukrayna iş ilişkilerini geliştirmeye dönük çalışmalar, Türkiye-Ukrayna Ticaret ve Sanayi Odası Forumu’nun ana çalışma alanlarını teşkil ediyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]