Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

MİT, Ukrayna’da, PKK’lı avındayken, PKK, Türkiye’de, 3 asker şehit etti

Van'ın Çatak kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik düzenlenen "Yıldırım 10-Norduz" operasyonunda bir jandarma yüzbaşı ile iki uzman çavuş şehit oldu, bir jandarma yarbay yaralandı.

Bugün Ukrayna’da, Milli İstihbarat Teşkilatı yerli unsurlarla bilrikte (MİT) düzenlediği operasyonda yakalanan bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi İsa Özer, İstanbul Terörle Mücadele Şubesine teslim edildi. Akabinde   Van’ın Çatak ilçesinde gerçekleştirilen “Yıldırım 10-Norduz” operasyonu kapsamında, 1’i yüzbaşı 3 askerimiz şehit oldu, 1 askerimiz yaralandı. Operasyonda, 3 terörist ölü olarak ele geçirildi.

İçişleri Bakanlığı’ndan yapılan yazılı açıklamada, “Yıldırım 10-Norduz operasyonu kapsamında; Van Çatak ilçesi kırsalında 3 teröristin ölü olarak ele geçirildiği operasyonda, bir Jandarma Yüzbaşımız ile iki Jandarma Uzman Çavuşumuz şehit olmuş, bir Jandarma Yarbayımız yaralanmıştır. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, kaderli ailelerine baş sağlığı, yaralı yarbayımıza acil şifalar diliyoruz” ifadelerine yer verildi.

ŞEHİT YÜZBAŞININ ACI HABERİ BABA OCAĞINA ULAŞTI

Van’ın Çatak ilçesi kırsalında, 3 teröristin etkisiz hale getirildiği Yıldırım-10 Norduz operasyonunda şehit düşen Jandarma Yüzbaşı Mahmut Top’un şahadet haberi, Samsun’un Havza ilçesindeki baba evine ulaştırıldı.

Şehidin Karşıyaka Mahallesi’ndeki baba evine giden ilçe Garnizon Komutanı Personel Yüzbaşı Bahadır Çay ile İlçe Jandarma Komutanı Yüzbaşı Alparslan Bostancı, şahadet haberini anne Mevlüde ve baba Şevket Top’a verdi. Şehit yüzbaşı Mahmut Top’un baba evine ve bulunduğu sokağa Türk bayrakları asıldı. Hilal Başak (3) ve Gökhan Korkut (2) adında iki çocuğu olduğu öğrenilen şehidin cenazesinin yarın Havza’da toprağa verileceği bildirildi.

REYHANLI’YA ŞEHİT ATEŞİ DÜŞTÜ

Hatay’ın Reyhanlı nüfusuna kayıtlı Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar, ‘Yıldırım- 10 Norduz Operasyonu kapsamında, Van’ın Çatak ilçesi kırsalında icra edilen operasyonda, şehit oldu. Jandarma Uzman Çavuş Uçar’ın şehit olduğu haberi, Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Yeni Mahallesi’nde yaşayan ailesine verildi. Evli ve iki çocuk babası olan şehit Uçar’ın baba ocağının bulunduğu sokağa Türk bayrağı asıldı. Şehit Uçar’ın yakınları ve komşuları, taziye için şehit evine gelmeye başladı. Şehit Jandarma Uzman Çavuş Sezer Uçar, yarın törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]