Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

MİT, İsa Özer’i Kıyiv’de mi Odesa’da mı yakalayıp İstanbul’a götürdü?

Ukrayna'da Milli İstihbarat Teşkilatı unsurlarınca (MİT) düzenlenen operasyonda yakalanan bölücü terör örgütü PKK/KCK üyesi İsa Özer, İstanbul Terörle Mücadele Şubesine teslim edildi.

Yakalanan PKK’lı İsa Özdemir için Türk basını farklı ifadelere yer verdi. İHA’nın haberine göre “Uzun süredir Ukrayna’nın başkenti Kiev’de (Kıyiv) olduğu öğrenilen PKK/KCK üyeliğinden aranan İsa Özer”, AA’nın haberine göre ise “İsa Özer’in bir süredir Odesa’da olduğu tespit edildi.”

Edinilen bilgiye göre, MİT’in Odesa’dan alıp Kıyiv üzerinden götürdüğü, İsa Özer’in hâlihazırda İstanbul emniyetinde olduğu bilgisi doğrulandı.

İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Özer’i İstanbul Havalimanı’nda MİT mensuplarından teslim alarak ifadesini almak üzere emniyete götürdü. İstanbul Emniyet Müdürlüğü’nün Vatan Caddesi’ndeki yerleşkesine götürülen Özer’in Terörle Mücadele Şubesi Müdürlüğü’ndeki işlemleri devam ediyor. Özer’in işlemlerinin tamamlanmasının ardından yarın gün içinde adli makamlara sevk edilmesi bekleniyor.

AA’nın haberine göre; Doğubayazıt Sulh Ceza Hakimliğinin “silahlı terör örgütüne üye olma” suçundan hakkında kırmızı bülten çıkarma çalışmaları yürüttüğü Özer’in “suçu ve suçluyu övmek”, “terör örgütü propagandası yapmak” ve “resmi belgede sahtecilik” suçlarından da hakkında açılmış çok sayıda davası bulunuyor.

PKK/KCK’ya 1996’da katılan İsa Özer’in Romanya’da PKK yanlısı bir dernek üyesi olduğu, Türk vatandaşlarından zorla para aldığı ve haraç topladığı gerekçesiyle bir süre tutuklandığı ve sonrasında sınır dışı edildiği bildirildi.

Özer’in 2012’de PKK/KCK Ağrı yapılanmasına yönelik operasyonda tutuklandığı, tahliye olduktan sonra 2014’te sözde “PKK/KCK Doğubayazıt Kent Meclisinde yürütme kurulu üyesi” olarak görev aldığı anlaşıldı. Özer, hakkında arama kararı çıkarılması üzerine yasa dışı yollarla Türkiye’den kaçmıştı.

 

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]