Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
EğitimHaberler

Uluslararası Meridyen Okulu’nda yılın ilk zili çaldı

Ukrayna’da 1 Eylül Eğitim Günü’nde çalınan ilk zille birlikte yaklaşık 4 milyon 300 bin öğrenci ders başı yaptı. Bu yıl ülke genelinde ilkokullara yeni kaydolan 405 bin 500’e yakın çocuk ise ilk kez okula merhaba dedi.

Ukrayna’nın Başkenti Kiev’de Türk ve Ukraynalı müteşebbislerce 2001 yılında açılan Uluslararası Meridyen Okulu da “ilk zil” heyecanın yaşandığı mekânlardan birisi oldu.

Yağmurlu hava nedeniyle okul içerisinde yapılan “ilk zil” töreninde öğrenci velileri çocuklarını okuldaki ilk gününde yalnız bırakmadı.

Tören Ukrayna mili marşının okunması ile başladı akabinde ise öğrencilerce hazırlanan şiir ve dans gösterileri seyredildi.

Okul Müdürü Svetoslav Petroviç, yaptığı konuşmada Meridyen Eğitim Kurumları’nın başarılarının her geçen gün bir adım daha ileriye gittiğini anlatarak bunda gayretleri olan öğretmen öğrenci ve velilere teşekkür etti.

Öğrencilere hitaben bir konuşma yapan Uluslararası Meridyen Okulu Okulun Kurucu Temsilcisi Ahmet Aydın konuşmasını; “Eğitim bisiklete binmeye benzer. Pedalları çevirirseniz yol alırsınız. Eğer çevirmez durursanız düşersiniz. 10 yıldır başarılı bir şekilde pedalları çeviriyorsak hiç şüphesiz bunda en büyük pay bizlere inanan, güvenen siz velilerimizindir. Sizlere de teşekkürlerimizi sunuyoruz” şeklinde sürdürdü.

Ahmet Aydın Ukraynalı meşhur seyyah Kievli Vasiliy Grigoriyeviç Barskiy’in 1747 yılında kardeşi meşhur Mimar İvan’a söylediği sözleri şu şekilde aktardı: “Yaşlılar hayatlarının sonuna yaklaştığında insanlar kendilerini iyi sözlerle hatırlasınlar diye ağaç dikerler. Ben de milletimizin içine bilgi tohumunu ekmek isterdim. Çünkü bilginin olduğu yerde akıl yükselir. Halk tanınır. Ben şimdi milletime arkamda ne bırakacağım? Sen İvan sadece Kiev için değil tüm vatanımız için çalış. Güzellik her yerde olsun sadece Kiev’de değil”

Ahmet Aydın da öğrencilere başarılı barış ve huzur dolu bir eğitim yılı diledi.  Ahmet Aydın; “20 farklı ülkenin çocuklarını sadece Kiev için değil tüm dünya için yetiştiren çok iyi bir geleceğe hazırlayan Meridyen okullarının eğitim kadrosuna da teşekkür ediyorum” dedi.

Okulun en küçük öğrencisinin yeni eğitim öğretim döneminin ilk zilini çalması ile öğrenciler sınıflarındaki yerlerini aldı.

Ukrayna’da 1 Eylül günü, eski Sovyetler Birliği ülkelerinin çoğunda olduğu gibi “Bilgi Günü” olarak kutlanıyor.

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]