Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna İstanbul Konsolosu Serhiy Revenko, DATÜB Genel Merkezi’ni ziyaret etti

Revenko: Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu kapılarının daima açık

Ukrayna’nın İstanbul’daki Konsolosu Serhii Revenko, merkezi İstanbul’da bulunan Dünya Ahıskalı Türkler Birliği Genel Merkezi’ni ziyaret ederek DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar ile görüştü. 

Konsolos  Revenko, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile Ukrayna’dan savaş bölgelerinden çıkarılarak Türkiye’ye getirilen ve Erzincan’ın Üzümlü ilçesine yerleştirilen Ahıskalı Türklerin durumları ve DATÜB faaliyetleri hakkında bilgi aldı.  Revenko Türkiye’de yaşayan Ukrayna vatandaşı Ahıskalı Türklere konsolosluk işlemlerinde her zaman yardımcı olmaya hazır olduklarını, bu konuda Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu kapılarının daima açık olduğunu vurguladı. 

DATÜB Genel Sekreteri Fuat Uçar  ise Türkiye’nin, Ukrayna’dan getirilen Ahıskalı Türklerin vatandaşlık haklarının kazanılması, Erzincan’ın Üzümlü ilçesinde yaşayan Ahıskalı Türk ailelere daha fazla istihdam sağlanması gibi çalışmaları ve  DATÜB’ün bu çalışmalardaki yeri hakkında konuşarak gelecekte Ukrayna İstanbul Başkonsolosluğu ile birlikte yapılacak ortak faaliyetler ile ilgili fikir alışverişinde bulundu.  

Oldukça samimi ve verimli geçen görüşme sonrası birlikte hatıra fotoğrafı çektirildi. 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]