Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Yermak ile İbrahim Kalın görüştü

Ukrayna: Türkiye heyetleri ile savunma işbirliği ve ticaret görüşüldü

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi Başkanı Andriy Yermak başkanlığındaki Ukrayna heyeti ile Türkiye Cumhurbaşkanı Özel Danışmanı ve Sözcüsü İbrahim Kalın başkanlığındaki Türk heyeti, başkent Kıyiv’de bir araya geldi.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, Ukrayna ve Türkiye heyetleri bugün savunma alanındaki işbirliği ile iki ülke arasındaki ticari ilişkileri görüştüğü bildirildi.

Açıklamada, “Taraflar, Ukrayna-Türkiye ilişkilerini ve önceki anlaşmaların hayata geçirilmesi konusunu görüştü. Görüşmenin katılımcıları ayrıca savunma sanayisi alanındaki ilişkileri ve savunma sanayinde iki ülke arasındaki işbirliğinin yoğunlaştırılmasını değerlendirdi. Görüşmelerde öncelikli işbirliği alanları ve ikili ilişkilerin dinamiklerini güçlendirmeyi amaçlayan spesifik projeler üzerinde duruldu.” denildi.

Heyetler arası görüşmelerde diğer ikili işbirliği mekanizmaları kapsamında, özellikle de 12. Ukrayna-Türkiye Hükümetler Arası Ticaret ve Ekonomik İşbirliği Komisyonu Toplantısı’nın yapılması ve serbest ticaret anlaşmasıyla ilgili görüşme sürecini yeniden başlatma yönündeki çalışmaların hızlandırılması konusunda uzlaşıldı.

2020 YILI YOL HARİTASI KONUŞULDU
Yermak ile Kalın, 2020’de Ukrayna-Türk işbirliğinin temel öncelikleri ile işbirliği Yol Haritasını ele aldı.

Ukrayna tarafı, Türkiye’nin Ukrayna’nın egemenliği ve toprak bütünlüğüne verdiği desteğin yanı sıra Türk tarafının Kırım Tatarlarının hak ve menfaatlerini korunması hususundaki gösterdiği itina için minnettarlıklarını dile getirdi.

Açıklamada, Türkiye’nin Kırım Tatarları olmak üzere Kırım’dan ülke içinde yerinden edilmiş 500 aileye konut inşa edecek olması örnek olarak verildi.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]