Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Eğitim

Ukrayna’da coğrafya ders kitabında Türklerin ata vatanının Ukrayna olduğu yazdı

Ukrayna’da Eğitim Bakanlığı’nın onayladığı 8. Sınıflar coğrafya kitabında; Fransız, İspanyol, Yahudi ve Türklerin ataları Ukrayna’nın Galiçya topraklarından çıktığını yazması gündem oldu.

Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın 8. Sınıflar Coğrafya ders kitabında Türklerin ata vatanının Galiçya olduğunu yazması ülkede gündem oldu.

Ukrayna Haber Ajansı’nın haberine göre 8. Sınıf coğrafya kitabının ders kitabının 271. Sayfasında; “… muhtemelen modern Fransız, İspanyol, Portekiz, Yahudiler ve Türklerin atalarının Ukrayna Galiçya’dan bu topraklara dayandığını gösteriyor” ifadesi yer aldı.

Ayrıca kitabın yazarları Belarusluların etnik olarak Slav halklarından olmadığını belirtti.

Bulgarlar, Ruslar gibi Slavca konuşan halkların dillerinin de Türkçe kökenli olduğu belirtildi.

Dilsel olarak, Ukraynalılara en yakın Belarus ve Polonyalılar da farklı genetik kökenlere sahiptir. Polonyalılar Slav ve Belaruslar ise Baltık halkları deniyor.

Kitapta özellikle komşu ülkelerle ilgili birçok tartışmalı konu bulunuyor.

Akademik heyet tarafından onaylanan, ders kitabı Kamyanets-Podilsky’de tamamen devlet bütçesinden basıldı. Ukrayna Eğitim ve Bilim Bakanlığı’nın, “Satış yasaktır” notu ile okullara ve liselere dağıtıldı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]