Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

VİDEO | Virüsün nasıl yayıldığını gösteren video viral oldu

Sosyal medyada viral olan videoda, virüs niyetine kullanılan görünmez floresan boya, yarım saat içinde ortamdaki herkese ve her şeye bulaştı.

Tüm dünyada 4 milyonu aşkın kişiyi enfekte eden, binlerce insanın da hayatını kaybetmesine neden olan koronavirüs henüz kontrol altına alınamadı. Ancak vaka sayılarında düşme başlayan ülkeler kademeli olarak normalleşme aşamasına geçmeye başladı.

Yakın bir zamanda restoranların da açılması gündemde. Ancak Japon devlet televizyonu NHK’da yayınlanan bir video koronavirüsün önlem alınmayan bir restoranda nasıl yayılabileceğini gösterdi.

Sosyal medyada viral olan videoda, virüs niyetine kullanılan görünmez floresan boya, yarım saat içinde ortamdaki herkese ve her şeye bulaştı.

Deneyde, bir kişinin eline virüsü simgelemek için gün ışığında görünmeyen floresan beyaz boya sıkıldı. Bu yolla “enfekte” olduğu varsayılan bu kişi bir restoranda 10 kişiyle birlikte yemek yedi. “Enfekte” olduğu varsayılan kişi açık büfeyi kullandı.

Restorandaki diğer kişiler salgından şüphelenmeden yemek yedi ve yanındakilerle sosyalleşmeye devam etti.

Daha sonra bilim insanları ve uzmanlar ultraviyole ışık getirerek insanların nasıl mikrop ve virüs kaptığını gösterdi.

Görüntülerde insanların vücutlarının bazı bölgelerine virüs bulaştığı görüldü.

Virüs, yemeklerin üzerinde, tabak ve çatal-bıçakta ya da katılımcıların yüzlerinde ve parmaklarında tespit edildi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]