Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna’da Galatasaraylılar Derneği kuruldu

Galatasaray’a gönül veren sporseverler, Ukrayna’da bir araya gelerek Ukrayna Galatasaraylılar Derneği’ni kurdu.

Kuruluş çalışmalarına, Galatasaray Kulübü Yönetim Kurulu’nun onayı ile başlayan Ukrayna Galatasaraylılar Derneği, Ukrayna resmi makamlarından da gerekli izinlerin alması akabinde ilk toplantısını başkent Kiev’de yaptı.

Ekim ayında kuruluş süreci tamamlanan Ukrayna Galatasaraylılar Derneği’nin kurucu üyeleri; Emre Sucu, Engin Akçakoca, Emre Akıncı, Gökhan Yahşi, Hasan Başer, Mete Karaer, M. Hakan Yılmaz, Selami Güner, Sezai Parlak ve Şevki Acuner oldu.

Kurucu üyeleri ilk toplantısını Galatasaraylılar Derneği’nin Kiev’deki merkezinde yaptı. Buradaki toplantıda; Sezai Parlak’ın yönetim kurulu başkanlığı, Emre Akıncı ise başkan yardımcılığı görevine seçildi.

29 Ekim 2014 günü yapılan toplantıda, Ukrayna Galatasaray Derneği yönetim kadroları belirlenerek, derneğin önümüzdeki döneme ilişkin faaliyet planı kabul edildi. Yeni kurulan Türk taraftar derneği, ülkedeki Galatasaray’a gönül veren taraftarları bir araya getirmeyi hedefiyor.

Yönetim Kurulu toplantısı sonrası soruları yanıtlayan Ukrayna Galatasaraylılar Derneği Başkanı Sezai Parlak, amaçlarının Türkiye’nin güzide kulübü Galatasaray’ın ilkelerini benimsemiş, sporda ve günlük hayatta centilmenliğe inanan sporseverleri bir araya getirmek olduğunu söyledi.

Derneğin, Ukrayna’da sporun farklı dallarında etkinlikler düzenleyeceğini kaydeden Parlak, Ukrayna Galatasaraylılar Derneği’nin kuruluşuna onay veren Galatasaray Kulübü Yönetimine, derneğin kuruluşunda emeği geçen kurucu üyelere teşekkür etti.

Sezai Parlak, sporun birleştirici gücünün Ukrayna’da yaşayan Galatasaraylıları, Galatasaray’a sempati duyan Ukraynalıları bir araya getireceğine inandıklarını kaydederken, Ukrayna Galatasaraylılar Derneği’nin, Türk sporunu ve Galatasaray’ı en iyi şekilde temsil edeceğine olan inancını dile getirdi.

Parlak konuşmasında, sporun birleştirici gücüne inanan Ukrayna Galatasaraylılar Derneği’nin bir sivil toplum kuruluşu olarak, iki ülke halkları arasında güçlü dostluk köprüsü kuracağına emin olduklarının altını çizdi.

Derneğin web sitesi için tıklayınız: http://galatasaray.kiev.ua/

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]