Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Türkiye, koronavirüs nedeniyle başlattığı yurt dışından tahliye işlemlerini bitirdi

59 ülkeden yaklaşık 25 bin vatandaşın covid-19 virüsü salgını sonrası Ramazan ayı ve bayramını evlerinde geçirebilmesi için 17 Nisan'da başlatılan tahliye operasyonu bugün tamamlandı. 17 Nisan'dan önceki tahliyelerle birlikte ülkeye getirilen kişi sayısı 40 bini geçti.

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, 26 Nisan itibarıyla 70 ülkeden 40 bini aşkın vatandaşın yurt dışından Türkiye’ye getirildiğini duyurdu.

17-27 Nisan arasında Türkiye’ye giriş yapıp, 62 farklı şehirdeki öğrenci yurtlarında karantinaya alınan vatandaşlar en erken 30 Nisan, en geç 10 Mayıs günü evlerine gidebileceği öğrenildi.

25 Nisan 2020 tarihi itibarıyla toplam 27 bin 67 vatandaşın öğrenci yurtlarında kaldığı, 17 Nisan’dan önce ülkeye giriş yapan ve gözlem süresi sona eren 33 bin 131 vatandaşın da evlerine gönderildiği bildirildi.

Vatandaşların yurtlara dağıtımı ve karantina sürecinin sonunda herhangi bir hastalık belirtisi göstermeyenlerin evlerine ulaştırılması AFAD tarafından yapılıyor.

EN ÇOK ALMANYA VE SUUDİ ARABİSTAN’DAN GETİRİLDİ

10 günlük süreçte en çok vatandaşın tahliye edildiği beş ülke Almanya (3269), Suudi Arabistan (2201), ABD (1632), İngiltere (1559) ve Kuveyt (1463) oldu. Tahliye operasyonunun gerçekleştirildiği ülkelerin kıtalara göre dağılımı şöyle:

İŞTE UKRAYNA TAHLİYESİNİN GÖRÜNTÜLERİ TWITTER:

İŞTE UKRAYNA TAHLİYESİNİN GÖRÜNTÜLERİ FACEBOOK:

FOTOĞRAFLAR:

 

 

TAHLİYE OPERASYONU YAPILAN ÜLKELER ŞÖYLE:
AVRUPA: Ukrayna, Fransa, Hollanda, İspanya, Polonya, İsviçre, Belçika, İrlanda, Moldova, Macaristan, Romanya, Çekya, Kosova, Arnavutluk, Sırbistan, İtalya, İsveç, Avusturya, Slovakya, Karadağ, Danimarka, İsviçre, Belçika, Slovakya, Malta, Bosna Hersek, Almanya, İngiltere ve Kuzey Makedonya.

ASYA: Irak, Azerbaycan, KKTC, Rusya, Kırgızistan, İran, Pakistan, Tayland, Bahreyn, Ürdün, Umman, Katar, Bangladeş, Malezya, Singapur, Hindistan, Suudi Arabistan, Kuveyt ve Birleşik Arap Emirlikleri.

AFRİKA: Mısır, Sudan, Fas, Gana, Senegal, Benin, Etiyopya, Somali, Moritanya, Nijer, Kenya ve Cezayir.

KUZEY AMERİKA: ABD ve Kanada.

VİDEO | Türkiye tek seferde, Ukrayna’dan 323 vatandaşını tahliye etti

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]