Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna Başbakanı Denıs Şmıhal: Karantina 11 Mayıs’a kadar uzatıldı

Ukrayna’da karantina tedbirleri devam edecek

Bugün gerçekleşen Ukrayna Bakanlar Kurulu toplantısında ülke genelinde devam eden karantina tedbirlerinin 11 Mayıs’a kadar uzatılması kararı alındı.

Ukrayna Bakanlar Kurulu, karantinayı 11 Mayıs 2020’ye kadar uzattı.  İlgili karar 22 Nisan’daki Hükümet toplantısında alındı. Karantinanın uzatılmasında Mayıs ayın başında koronavirüs salsının en yüksek seviyeye ulaşması beklentisi etkili oldu.

Smıhal, “Bugün hükümet karantinayı 11 Mayıs’a kadar uzatmaya karar verdi çünkü Bilimler Akademisi’nin hesaplamalarına göre, 3 ve 8 Mayıs arasında bir zirve bekliyoruz. Ancak bu tarihten sonra kısıtlamaların aşamalı olarak kaldırılmaya veya gevşetmeye başlayabiliriz. dedi.

Daha önce Sağlık Bakanlığı 12 Mayıs dek Ukrayna’da karantina tedbirleri genişletmesi tavsiye etmişti. Bakanlık tedbirlerin devam etmesiyle birlikte, açık müzeler, parklar ve kütüphanelerdeki kısıtlamaların gevşetilebileceğini belirtmişti.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy de karantina tedbirlerinin uzatılmasından yana olduğunu söylemişti.

KARANTİNA 17 MART’TA BAŞLADI
17 Mart tarihinden itibaren başkent Kıyiv ile diğer yerleşim birimlerine ulaşım, vatandaşların toplu katılımıyla gerçekleşecek kültürel, spor, sosyal, dini ve diğer etkinlikler, toplu gıda üretimi ve yemek yenilen mekanların çalışmaları kısıtlandı.

Ticarethanelere kısıtlamalar gelirken, marketler, eczaneler, benzin istasyonları, bankalar ve ATM’ler çalışıyor.

Öte yandan spor kompleksleri ve salonlarının çalışması geçici olarak askıya alındı, SPA salonları, güzellik sauna, masaj salonları, kuaförler, dövme salonları yanı sıra eğlence tesisleri, diskolar, gece kulüpleri, bilgisayar kulüpleri, internet kafeler de kapatıldı.

Fast food işletmeleri, restoranlar, kafeler, barlar sadece internet üzerinden yemek siparişini kabul edebilecekler ve adrese teslim edecekler.

Ukrayna’da salgını önleme tedbirleri arasında, 12 Mart’ta eğitime ara verilmiş, eğitim kurumlarında karantina uygulanması kapsamında kamuya açık etkinliklerin yasaklanmıştı.

Tehlikeli bir hastalığa neden olan bir koronavirüs (CoVID-19) ilk olarak 2019’un sonlarında, Çin’de Wuhan şehrinde görüldü. Yaklaşık 3 ay içerisinde, tehlikeli virüs Ukrayna dahil olmak üzere 130’dan fazla ülkede yayıldı.

11 Mart’ta, Dünya Sağlık Örgütü hastalığın yayıldığını ve bir salgın olduğunu resmen kabul etti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]