Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Avrupa Parlamentosu: Tutuklu gazeteciler ve hak savunucularını bırakın!

Avrupa Parlamentosu Türkiye Raportörü Nacho Sanchez Amor, AKP hükümetinin yüzlerce gazeteci, avukat, aktivist ve insan hakları savunucusunu bırakması için koronavirüs salgınının iyi bir fırsat olduğunu söyledi.

Twitter hesabından çağrıda bulunan Amor, “Haberlere göre Türk hükümeti hapishanelerde hastalığın yayılmasını önlemek ve çok sayıda mahkumu salıvermek üzere bir af tasarısı üzerinde çalışıyor. Yüzlerce gazeteci, avukat, aktivist, insan hakları savunucusunu serbest bırakmak için daha iyi bir fırsat olamaz.” ifadelerini kullandı.

Medyaya yansıdığı kadarıyla, 300 bine yaklaşan hapishane nüfusunu azaltmak için AKP hükümeti bir infaz erteleme yasası çıkarmaya hazırlanıyor. Bu tasarının 100 bine yakın mahkumu ve tutukluyu serbest bırakması bekleniyor.Ancak tasarının “terör suçlarını” kapsamaması, Türkiye gibi iktidara muhalefet edenleri terör yasalarıyla susturmaya çalışan bir ülke için çok sayıda siyasî mahkumun bundan faydalanamaması anlamına geliyor.

Başta Ömer Faruk Gergerlioğlu olmak üzere çok sayıda milletvekili ve insan hakları savunucusu, bu yasanın kapsamının genişletilmesi için çağrı yapıyor. AP raportörü de bugünkü tweet’iyle onlara destek vermiş oldu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]