Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriSpor

FOTO GALERİ | Erdoğan’ın, Hakan Şükür’e, yaptığı zulmü bütün Ukrayna okudu

Hakan Şükür: Gülenist değilim, sosyal-demokrat aileden geliyorum

Türkiye’den çıkmak zorunda kalan ve Amerika Birleşik Devletleri (ABD)’ye yerleşen eski Milli Futbolcu Hakan Şükür, Ukrayna medyasının ana gündeminde oturdu. Erdoğan’ın Hakan Şükür’e yaptığı zumlü  neredeyse bütün ülke gördü. İşte Ukrayna medyasında çıkan binlerce haberden bir kısmı.

Alman gazetesi Welt am Sonntag yaptığı haberde, Türkiye’de hakkında yakalama kararı bulunan ve mal varlığına el konulan eski milli futbolcu Hakan Şükür’ün açtığı kafeyi kapattığını belirtti. Şükür, Alman gazetesine, ABD’de akıllı telefonlar üzerinden taşımacılık servisi veren Uber’de şoför olarak çalışmaya başladığını ve kitap sattığını söyledi.

Şükür Alman gazetesine, Uber ve kitap satışlarından elde ettiği gelirle geçimini sağladığını ve Türkiye’ye olan sevgisinden vazgeçmediğini ifade ediyor.

Ukrayna spor basınında Footboom de Hakan Şükür ile ilgili bir haber yayınladı. Sergey Levçenko imzalı haberde yıldız futbolcunun, “Erdoğan her şeyi benden aldı” dediği aktarıldı.

Hakan Şükür’ün milli takım forması altında 51 gol attığı ve bu alanda ilk sırada yer aldığı aktarıldı. Şükür’ün ayrıca Galatasaray forması altında, 271 gol atarak ‘Kral’ ünvanı kazandığı belirtildi.

Ukrayna medyasında çıkan haberlerde Şükür’ün Alman Welt’e verdiği röportajdan ayrıntılar da yer aldı. Kanserli babasının evde tutuklu olduğunu aktaran Şükür, Türkiye’deyken eşinin dükkânına taş saldırısı yapıldığını ve çocuklarım sokakta taciz edildiğini aktarıyor.

“Gülenist değilim, sosyal-demokrat aileden geliyorum”

ABD’de yaşayan Fethullah Gülen’e uzak bir bölgede yaşadığını ifaden Şükür, kendisinin ısrarla Gülenist (Gülenci) olmadığını ailesinin de sosyal demokrat olduğunu, ayrıca Gülen’in siyasi fikirlerini paylaşmadığını dile getirdi.

‘Erdoğan her şeyi benden aldı’

Kendisiyle bağlantısı olan herkesin sıkıntı yaşadığını aktaran Şükür, “Erdoğan her şeyi benden aldı. Özgürlük hakkımı, ifade özgürlüğümü, çalışma hakkımı ve ayrıca Türkiye’de para kazanma fırsatım. Artık mülklerimi bile koruyamıyorum. Herkes şimdi Türkiye’de özgürlük, demokrasi ve hukukun üstünlüğü için mücadele etmelidir. Avrupa ve dünyanın geri kalanı bu savaşı desteklemelidir. Umarım Cumhurbaşkanı demokrasi, adalet ve insan haklarına dönebilir.” şeklinde konuşuyor.

Ukrayna’daki bütün ajanslar televiyon ve gazeterl haberi girdi

Ukrayna medyasında, Hakan Şükür’le ilgili haberler uzun süre manşetlerde kaldı.

Ülkenin başlıca  televizyonlar ve gazeteleri habere geniş yer verdi.

“Erdoğan’a karşı çıktı ve bedel ödüyor”

Önde gelen spor basınından championat.com     , Dmitriy Rosip, Hakan Şükür’ün Erdoğan karşı geldiğini ve bunun için bedel ödediğini yazdı.

Haberde iktidar yanlıların kafesini basıp Dombra çaldığını, Türklerin baskısı nedeniyle kafeyi kapatarak o bölgeden taşınmak zorunda kaldığını aktarıldı.

Rosip’in haberinde, Hakan Şükür’ün bir gün Türkiye’ye dönerek futbol akademisi açmayı hayal ettiğini ve bu hayaline destekçilerin olduğunu yazdı. Haberin altına yazılan yüzü aşkın yorumda efsane futbolcuya destek yağdı ve Türkiye’deki otoriter rejim eleştirildi.

Faktı Gazetesi: Tehdit altındaki Türk futbolcu FBI korumasına alındı

Ukrayna’nın önde gelen gazetelerinden Faktı da habere geniş yer verdi. Gazete Hakan Şükür’ün ömür boyu hapis veya ölüm cezasına çarptırılabileceğini  bilgisi verilerek Türk hükümetinin siyasi zulmü nedeniyle Uber’de taksi şoförü olarak çalıştığı aktarıldı. 

“Hakan, bir arkadaşıyla birlikte bir yıl önce Palo Alto’da bir kafe ve pastaneye sahipti. Ancak, daha sonra kafede provokasyonlar oluşmaya başladı.  Şükür, FBI’ın koruması altına alındı .” denilenhaberde İran molla rejimi, Türkiye’deki AKP Rejimi özdeşleştirilerek Olimpiyat Oyunlarında madalya kazanan tek İranlı kadın atletinde siyasi nedenlerle İran’ı terk etmesine yer verildi.

TSN TV: Futbolcu, Recep Erdoğan’ın zulmü yüzünden ülkeden göç etti.

Ülkenin başlıca haber kanallarından TSN, ünlü oyuncunun Recep Erdoğan’ın zulmü nedneiyle ülkesini terk ettiği alt başlığını attı.

Haberde, Şükür’ün futbol başarıları hatırlatıldı.

Faktı.ua: Erdoğan, efsane futbolcu Hakan Şükür’ün her şeyden mahrum etti.

Faktı.ua gazetesi, Hakan Şükür’in hikayesine geniş yer verdi.  İslami halk figürü Fethullah Gülen ile bağları nedeniyle  Şükür ile fotoğraf çektirenlerin bile hapse atıldığını. Şükür ile selfie çektiren bir Türk öğrenciye Türkiye’ye döndüğünde telefonunda bu fotoğraf bulunduğu için 14 ay boyunca hapse atıldığı yazıldı.

Gazeta.ua: Dünya futbolunun yıldızı Şükür, uber yapıyor

Şükür’e övgüler yağdıran gazeta.ua 

attığı twitler yüzünden Erdoğan’ın efsane futbolcu için yakalam kararı çıkarttığını,  Şükür’ün ise ülkeden kaçmak zorunda kaldığını yazdı.

Segodnya Gazetesi: Erdoğan her şeyini aldı

“Eski Türk futbol yıldızı Washington’da taksi şoförü olarak çalışıyor” başlıklı haberde, Segodnya (Bugün Gazetesi) “Şükür o kadar meşhurdu ki düğünü canlı yayından yayınlandı” denildi.

Haberde Erdoğan’ın zulmü anlatıldı.

24 TV: Erdoğan’nın mallarına el koyduğu Dünya Kupası rekortmeni efsanesi Bosforun Boğası’nın hüzünlü hikayesi

Ülkenin en önemli spor kaynaklarından football24.ua’da Yuriy Yakovlev imzalı çok geniş
bir dosya haber yayınlandı. Haberde Şükür’ün futbol başalarıla ve uğradığı zulm geniş bir şekilde aktarıldı. Haberde “Bosforun Boğası” rumuzyla sık sık gücüne futboluna atıfta bulunuldu.

Şükür’ün başına gelenlerin kendi kusurlarından dolayı olmadığına, Müslüman vaiz Fethullah Gülen ile temas halinde olduğu içn çektiklerine dikkat çekildi. Geniş bir öz geçmisi de yayınladı.

UNİAN Haber Ajansı: Siyasi zulmün kurbanı futbolcu

Hakan Şükür’ün başına gelenleri, “siyasi zulmün kurbanı” alt başlığıyla abonelerine servis eden UNİAN haber ajansı, Şükür’ün Erdoğan’ın partisine katıldığını ancak Edoğan’ın yaptığı büyük yolsuzluklar nedeniyle partiyi terk ettiğini başına gelenlerin de bu nedenle geldiğini yazdı.

Champion.com.ua: Şükür, Türkiye’den ayrılmak zorunda kaldı

Champion.com.ua futbol sitesi eski Türkiye milli futbolcusu Hakan Şükür, Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan’ı eleştirdiği için zor durumda kaldığını yazdı.

Erdoğan nedeniyle ülkesini terk etmek durumunda kalan Şükür’ün hikayesini paylaştı.

ua-football: Hakan Şükür, Türkiye’ye kolay kolay dönemeyecek

Hakan Şükür’ün, ülkesine çok düşkün olduğunu ve Türkiye  vatansever olduğunu yazan ua-football mevcut hükümetle sorunlarından dolayı, Türkiye’ye kısa vadede dönemsinin imkansız olduğunu yazdı.

Hakan Şükür, şimdi zor durumda alt başlığıyla haber veren ua-football, Türk milli takımının efsanesi Erdoğan’ın düşmanı oldu, infaz edilme endişesiyle ABD’ye kaçtığını bildirdi.

Depo.ua: Erdoğan’ın elinden her şeyini aldığı efsanenin hayatı nasıl şekilendi?

Şükür’ün, Erdoğan’ı karşısına aldıktan sonra başına gelenlerin anlatıldığı haberde, Depo.ua, Şükür’ün ABD’de “tuhaf insanlar” tarafından takip edilmesi akabinde FBI  korumasına alındığını belirtti.

depo.ua, Şükür’ün 2016’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan’ın sosyal medyaya eleştirisi nedeniyle sorunlarla karşılaştığını ve İslami halk figürü Fethullah Gülen ile bağı olduğunu kaydetti.

Haberlerde kendisini “Gülenci” olarak tanımlamadığını söyleyen Şükür, hakkındaki suçlamaların aksine yasa dışı hiçbir iş yapmadığını vurguluyor ve “devletin, hükümetin ya da milletin düşmanı değilim” ifadelerini kullanıyor.

Alman gazetecinin Erdoğan’a bir mesajınız var mı sorusuna ise Şükür, “demokrasiye, hukuka ve insan haklarına dön. Türkiye’nin ihtiyaç duyduğu gibi bir cumhurbaşkanı ol” şeklinde cevap veriyor.

ua.tribuna: “Erdoğan diktatör ve yolsuzluk yapıyor”

“Şükür, Türkiye’de ömür boyu hapis veya ölüm cezasına çarptırılabilir.” denilen haberde ua-tribuna 

Hakan Şükür’ün, başına gelenleri, Erdoğan’a diktatör demesi, Erdoğan’ın büyük çaplı yolsuzluklarını  ifşa etmesi ve halkı aldatmakla suçlamasından dolayı olduğunu aktardı.

ua-tribuna, Şükür’ün, Türkiye’deki güçlülerin şimdilerde din ya da Atatürk’ün arkasına saklandığına, toplum Batı’dan kopup, Orta Doğu’ya döndüğü yöndeki ifadelerine geniş yer verdi.

Şükür, darbeye katılmadığını, darbe girşiminde rolünün ne olduğunu hakkında hiç bir kanıt olmamasına rağmen herkesin kendisine “hain ve terörist” dediğine dikkat çekiyor.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kıyiv

e-posta: [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

2 Yorum

  1. Masum insanlara “teörist” iftirası atan bu kişinin, canını bir terör saldırısında canını al, Allah’ım! (Amin)

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]