Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Şam’da Eset ile görüşen Putin, dostu Erdoğan ile görüşmek için Türkiye’de

Suriye'nin başkenti Şam'da Devlet Başkanı Beşar Eset ile görüşen Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yarın İstanbul'da.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, TürkAkım doğalgaz boru hattının açılış törenine katılmak için Türkiye’de.

Suriye’deki temaslarının ardından Türkiye’ye hareket eden Putin’i taşıyan uçak, saat 21.00’de Atatürk Havalimanı’na vardı.

Putin’i taşıyan konvoy, yoğun güvenlik önlemleri altında havalimanından ayrıldı.
Rusya lideri yarın TürkAkım doğal gaz boru hattının tamamlanması vesilesiyle Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenecek törene katılacak.

Putin’in basın dairesinden yapılan açıklamaya göre, Reis Recep T. Erdoğan ve Putin’in ikili işbirliğinin geliştirilmesi ile ilgili konuların yanı sıra Suriye ve Libya’daki durum da dâhil olmak üzere uluslararası konuları görüşecek.

PUTİN’İN SURİYE TEMASLARI
Eset’in eşliğinde Şam’da eski şehri gezen Putin, en kadim camilerden Emevi Camii’ni ve en eski Rum Ortodoks kiliselerinden birini ziyaret edip hediyeler takdim etti.

Putin, Eset ile birlikte Şam’ın eski şehir kısmını dolaştı, en kadim camilerden Emevi Camii ve en eski Rum Ortodoks kiliselerinden birinde incelemelerde bulundu.

Suriye Devlet Başkanlığı Ofisi’nden yapılan açıklamada, iki ülke liderine Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Suriyeli mevkidaşı Ali Eyyüb’un eşlik ettiği belirtildi.

VAFTİZCİ YAHYA’NIN MEZARINA SAYGI
Şam’ın merkezini gezdikten sonra Emevi Camii’ne giren Putin, burada bulunan Vaftizci Yahya’nın mezarını inceledi. Rus lider, caminin hatıra defterine bir yazı da bıraktı.

Putin ayrıca Ortodoks dünyasının bugün kutladığı Noel bayramı vesilesiyle Şam’ın yoğunlukla Hıristiyanların yaşadığı mahalle olan Bab Tuma’daki Aziz Meryem Katedrali’ni ziyaret ederek Aziz Meryem İkonu’nu hediye etti.

Eset ile misafir ettiği Putin, Şam’daki en eski Rum Ortodoks kiliselerinden biri olan Meryemiye Katedrali’ni Antakya ve Tüm Doğu Rum Ortodoks Patriği X. Yuhanna Yazici eşliğinde gezdi

EMEVİ CAMİİ’NE DE 17. YÜZYILDAN KALMA KURAN HEDİYE ETTİ
Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, Putin’in Emevi Camii’ne 17. yüzyıla ait Kuran hediye ettiğini belirtti.

Rus liderin Aziz Meryem Katedrali’nde Antakya ve Tüm Doğu Rum Ortodoks Patriği X. Yuhanna Yazici ile görüştüğünü belirten Peskov, şu sohbeti aktardı:

“Patrik, Putin ile sohbet sırasında, Suriye’de Hıristiyanlarla Müslümanların barış ve huzur içinde birlikte yaşadığını ve tamamen eşit haklara sahip olduğunu söyledi. X. Yuhanna Yazici ‘Rus askerlerin yardımı olmasaydı bu kilisenin yerinde şimdi terörist elebaşı Ebubekir el-Bağdadi veya başka bir militan lideri olurdu’ vurgusu yaptı.”

‘PUTİN’İN GÜVENLİĞİ RUS ASKERLER TARAFINDAN SAĞLANDI’
Rusya Devlet Başkanı’nın güvenliğini sağlama konusunda Rus askerlerden yardım alındığını belirten Peskov, “Rusya liderini taşıyan uçağın Şam Havalimanı’na yaklaştığı anda güvenliği Su tipi Rus askeri uçaklar tarafından sağlandı” diye ekledi.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]