Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriMedyaVideo

Hollanda’da gazeteci tehdit eden Erdoğan taraftarı trolün cezası kesinleşti

HOLLANDA- AMSTERDAM

Hollanda’nın başşehri Amsterdam’da gazetecilik yapan Basri Doğan’a yönelik sosyal medyadan tehdit ve hakarette bulunan “Ak trolün” cezası kesinleşti.

Amsterdam mahkemesi, gazeteci Basri Doğan’a sosyal medyadan hakaret ve ölümle tehdit eden Ak troll F. Topal’a kamu imkânlarından yararlanmama, mahkemem ve avukat paraları hariç 1.000 euro (750 euro savcılık 267 euro Basri Doğan’a) para cezası vermişti

Amsterdam Ağır Ceza Mahkeme kararına karşı Kararı Yüksek Mahkeme’de temyiz başvurusu yapan F. Topal ve avukatı kararlarından vazgeçerek suçlamaları kabul etti.

Amsterdam Başsavcılığı’na yapılan müracaatın ardından diğer hararet ve tehditlere de emsal olacak karar kesinleşmiş oldu.

SUÇUNU KABUL ETMİŞ OLDULAR

Amsterdam Başsavcısı davanın Yüksek Mahkeme de devam etmeyeceğini, davayı kazandığını Basri Doğan’a bildirdi.

GAZETECİ DOĞAN: HİÇ BİR HAKARET VE TEHDİT KARŞILIKSIZ KALMAYACAK

Konu ile ilgili açıklamalarda bulunan gazeteci Basri Doğan, “Beni tehdit eden AKP yanlısı F. Topal’ın cezasının kesinleşmesi son derece güzel bir gelişme. İnsanları tehdit edip sahte hesapla saklanmak artık mümkün olmayacak.” dedi.

SUÇ ÖMÜR BOYU SİCİLİNE İŞLENDİ

Doğan, “Bu karar ile Hollanda da demokratik bir anayasal devlette yaşadığımızı bilmesini ve anlamasını umuyorum. Benzer şekilde beni tehdit eden 14 davama bu Amsterdam Ağır Ceza Mahkemesi kararının emsal olacağımdan hiç şüphem yok. Demokrasi ülkesinde yasamak ne güzel. Hukuk ve adaletin olması ne güzel. Karar metni elime ulaştığında ibreti alem için kamuoyu ile paylaşacağım. Adalet tecelli etti ve sanık C.B Erdoğan yanlısı F.T.’nin cezası Amsterdam mahkemesi tarafından onandı. İşlemiş olduğu tehdit & hakaret suçu sicilinde ömür boyu taşıyacak. Savcılık mektup gönderdi tazminatı ödediğine dair. Soruyorum: bunca hakarete değer miydi? “ dedi.

 

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]