Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Teknoloji

Twitter’da deprem: Twitter takipçi silmeye başladı

Bazı hesaplar bir anda binlerce takipçi kaybetti.

Sosyal medya devi Twitter, bir süredir robot hesaplara savaş açmıştı. Geliştirilen algoritmayla robot hesaplar Twitter tarafından otomatik olarak kapatılıyordu.

Sahte hesapların önüne geçmek isteyen Twitter, üyelik koşullarını ağırlaştırmış, yeni hesap açmak isteyenlerin telefon numarasıyla doğrulama yapmak zorunda kalmasını sağlamıştı.

Twitter’dan son yapılan açıklamaya göre ise Twitter artık kilitli hesap sayısını toplam takipçi sayısından düşürecek. Shiftdelete sitesinde yer alan habere göre Twitter’ın bir güvenlik prensibi olarak olağan dışı bir durum ile karşılaşıldığında şifre değişikliğine zorladığı hesaplar kilitleniyor. Hesabın hala sahibinde olduğunu belirlemek amacıyla hesap sahibi ile iletişime geçiliyor.

Hesap ile ilgili bir sorun olmadığı onaylanana kadar ise hesap kilitli olarak tutuluyor. Spam veya bot hesaplardan farkı ise bu kilitli hesapların gerçek kişiler tarafından oluşturulmuş olması. Twitter tarafından bugün yapılan açıklama ile birlikte, takipçi sayılarının daha güvenilir olması için, bu kilitli hesapların artık toplam takipçi sayısı arasında gösterilmeyeceği duyuruldu.

Hesapların çoğunda 4 veya 4’ten daha az bir takipçi sayısında azalma görüleceği belirtiliyordu. Ancak çok takipçili hesaplarda bu sayının çok daha fazla olması bekleniyordu.

Uygulama devreye girdi ve sosyal medyada çok takipçisi olan hesaplar binlerce takipçi kaybetti. Takipçi sayısına göre bu kayıp bazı hesaplarda bin civarında iken bazılarında 4 bin ve üzerine de çıktı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]