Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

İNFOGRAFİK | 2020’de dünyada savaş olan ülkeler

Koronavirüse rağmen dünyada kan akmaya devam ediyor.

Avrupa’da İkinci Dünya Savaşı’nın sona ermesinden bu yana 75 yıl geçti. Avrupa’nın doğusunda Ukrayna’da Donbas’ta devam savaş 13 bin civarında can aldı milyonlarca kişinin göç etmesine neden oldu.

Koronavirüs salgını nedeniyle, BM Genel Sekreteri António Guterres Mart ayında derhal küresel bir ateşkes çağrısında bulundu: “Dünyamız ortak bir düşmanla karşı karşıya: COVID-19. Virüs milliyet veya etnik köken, hizip veya inanç ayırmıyor. Tüm bunlara amansız bir şekilde saldırıyor. Bu arada, dünyanın dört bir yanında silahlı çatışmalar sürüyor” dedi.

Ancak Guterres’in küresel ateşkes çağrısı, ABD ve Rusya’da karşılık bulmadı

Statista’da yayınlanan bu infografik, 2020’de devlet güçlerinin isyancı gruplarla silahlı çatışmaların rapor edildiği ülkeleri gösteriyor. İç çatışmanın yaşandığı ülkelere bakarak dünyada savaşın ne nerelerde olduğu görülüyor.
Infographic: The World at War in 2020 | Statista

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]