Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Foto GaleriOtomobil

BMW “yerli” elektrikli otomobilin aynısını 2020’de satışa çıkartıyor

Alman BMW’nin tasarımı ile Türkiye’nin İtalya’da yaptırdığı TOGG SUV modelleri arasında; ön ızgara ve arka tampon ve farlar dışında fark görünmüyor.

BMW, Türkiye’nin Otomobili Girişim Grubu’nun (TOGG) yerli elektrikli otomobili, Reis Recep T. Erdoğan’ın tanıtımını yaptığı otomobilin aynısını 2020’de dünya pazarına sunulacağı açıkladı.

Bavyeralı üretici, tamamen elektrikli yeni iX3 SUV modelinin 74 kwh’lik batarya paketi aracılığı ile tek bir şarjla 440 kilometreden fazla menzil sunabileceğini açıkladı. Otomobilin, BMW’nin beşinci jenerasyon eDrive elektrikli güç ünitesi ile geleceği belirtildi.

BMW’nin açıkladığı özelliklerle, Erdoğan’ın “Made in Turkey” diyerek İtalya’dan Pininfarina şirketine hazırlattığı örnek SUV ile teknik detayların ve özelliklerin aynı olması dikkat çekti.

BMW iX3 MOTOR ÖZELLİKLERİ
BMW iX3’ün kaputunun altında 5. nesil elektrikli sürüş sistemi kullanılmış. Bu sistem maksimum 272 hp gücünde ve tek şarj ile 400 km’ den fazla yol gidebiliyor. Tıpkı sözde “yerli” TOGG gibi 30 dakika gibi kısa bir sürece tam şarj edilebiliyor. BMW iX3, bu sene üretime girecek.

İlk bilgilere göre yeni BMW iX3’ün fiyatı standart modelden biraz daha pahalı olacak. Şuan 330 bin TL’den başlayan benzinli ve dizel fiyatlar elektrikli versiyonda 400 bin TL civarında olacak.

TÜRK MODELİ 10 KAT DAHA UCUZ BMW’DEN
Türk halkının hayallerini süsleyen yerli oto için 30-40 bin TL aralığında ücret talep edilmesi bekleniyor.
TOGG 2020 projesi kapsamında tanıtılan ve elektrikli üretilmesi planan Türkiye’nin yerli aracı için de ön talep ücretinin 30 – 40 bin TL tutarında olacak.

“175 BİN TALEP VAR”
Yapılacak ön talebin Bursa’da üretilecek milli araca destek olacağı söyleyen Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (BTSO) ve TOBB Yönetim Kurulu Üyesi İbrahim Burkay ”Bu kampanya tabandan gelen taleplerle öne alındı.

Fabrikaya en büyük destek bu kampanya olacak. Şu anda neredeyse yıllık üretim rakamı olan 175 bin adetlik kadar talep var. Bunun realize olması açısından ön alım kampanyası önemli bir adım olacak” dedi.

30 DAKİKADA YÜZDE 80 ŞARJ
Türkiye’nin Otomobili, 30 dakikanın altında hızlı şarj ile yüzde 80 doluluğa ulaşacak. Doğuştan elektrikli modüler platform ile 300+ ve 500+ kilometre menzil opsiyonlarına sahip olacak otomobil, merkeze sürekli bağlı olacak ve güncellemeleri uzaktan 4G/5G bağlantısıyla alabilecek.

FABRİKANIN TEMELİ 2020 YILINDA ATILACAK
Araç menziline yüzde 20’ye kadar katkı sağlayan geri kazanımlı frenleme de otomobilin önemli özelliklerinden biri olarak öne çıkıyor. Fabrikanın temeli 2020 yılında atılacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından 2023 hedefleri içinde stratejik öneme sahip projelerden biri olarak değerlendirilen Türkiye’nin Otomobili, hedeflenen teknolojik dönüşümün öncülerinden biri olacak.

ERDOĞAN: SİPARİŞLERİ ALMAYA BAŞLADIK
Reis Erdoğan, yerli otomobille ilgili yaptığı son değerlendirmede “Bu proje ülkemiz içini otomobil üretmenin çok daha ötesinde bir vizyona sahiptir. Milletimiz de Türkiye’nin otomobiline sahip çıkmıştır. Başta şahsım olmak üzere siparişleri de almaya başladık” ifadelerini kullanmıştı.

BAKANLIKLAR VE FUTBOL KULÜPLERİ DE SIRADA
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu dajandarma ve polis teşkilatları için 50 bin araçlık bir portföy planladıklarını, ayrıca zırhlı araç için de taleplerinin olacağını belirtmişti.

İLK SİPARİŞİ UKRAYNA BÜYÜKELÇİSİ VERDİ
Süper Lig ekibi Yeni Malatyaspor tanıtımı yapılan yerli otomobilden 15 tane sipariş verme kararı aldığını açıkladı.

DAP Yapı da 200 adet şirket aracını yerli otomobille değiştireceğini açıkladı.

Türkiye’nin Ukrayna Büyükelçisi Andriy Sıbiga da yerli otomobil siparişi vereceğini açıkladı.

Yerli otomobilin ilk serisinin üretiminin de 2022’de tamamlanması hedefleniyor.

Ukrayna Haber Merkezi

Telegram:
https://t.me/ukraynahaber
WhatsApp:

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]