Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Tutuklanan Ahmet Altan, yeniden Silivri Cezaevinde

Havuz gazetesi duyurdu:, Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldı; polisler gözaltına aldı. 10 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırılarak tahliye edilen gazeteci Ahmet Altan hakkında yakalama kararı çıkarıldığı ifade edildi.

Havuz Gazetesi Sabah’ın haberine göre, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın tahliye kararının kaldırılmasına ilişkin itirazını değerlendiren İstanbul 27. Ağır Ceza Mahkemesi Altan’ın tahliye edilmesine yönelik kararı kaldırdı. Mahkeme Altan hakkında yakalama kararı çıkardı ve akşam evinde tutuklandı.

Diğer yandan Ahmet Altan’ın avukatları ise tutuklamaya dair ilk açıklamada kendilerine her hangi bir tebliğin yapılmadığını, UYAP’a da her hangi bir kararın yüklenmediğini kaydetti.

Fakat daha sonra Independent Türkçe’nin ulaştığı Altan’ın avukatları kararı teyit etti. Buna göre, 4 Kasım’da tahliye olan Altan, tekrar cezaevine girecek.

Polisler Ahmet Altan’ın evinde

Polis, hakkında çıkarılan “yakalama” kararının ardından gazeteci-yazar Ahmet Altan’ı almak için Göztepe’deki evine gitti. Evinde çocukları Sanem Altan, Kerem Altan ve kendisine destek için yanında bulunan T24 yazarı Hasan Cemal’le vedalaşan Ahmet Altan, 1138 gün tutuklu kaldıktan sonra bir hafta önce tahliye edildiği Silivri Cezaevi’ne götürülmek üzere gözaltına alındı.

Ahmet Altan; önce Vatan Caddesi’ndeki İstanbul Emniyet Müdürlüğü’ne götürülüyor. Altan’ın gece emniyette gözaltında tutulacağı, yarın Silivri Cezaevi’ne nakledilmesinin planlandığı öğrenildi.

İstanbul 26. Ağır Ceza Mahkemesi’nde geçtiğimiz günlerde görülen davada karar açıklanmış, mahkeme heyeti ‘Silahlı terör örgütüne bilerek ve isteyerek yardım etme” suçundan yargılanan Ahmet Altan’a 10 yıl 6 ay ve Nazlı Ilıcak’a da 8 yıl 9 ay hapis cezası vermişti. Heyet, tutuksuz sanık Mehmet Altan’ın beraatına hükmetmişti.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]