Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ruslar, Emekli Tümamiral Soner Polat’ın ölümüne çok üzüldü

Dugin: Soner Polat’ı ebediyete dek ateşli bir vatansever ve deha bir insan olarak hatırlayacağım

15 Temmuz’u çok önceden TC Reisi Recep T. Erdoğan’a haber veren, 15 Temmuz’da bizzat Ankara’da bulunan Rusya’nın dış politikasına yön veren isimlerden Aleksandr Dugin, dün ölen Emekli Tümamiral ve Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Amiral Soner Polat için bir taziye mesajı yayınladı.

Aydınlık’ta yayınlanan Dugin’in mesajı şöyle:

“Bugün ben ve Türk dostlarım büyük bir acı yaşadık. Dostum, seçkin Türk vatanseveri, Vatan Partisi’nin liderlerinden Amiral Soner Polat vefat etti. Onun hizmetlerini Türkiye’de mücadele ve silah arkadaşları çok yakından biliyor.

Ancak Rus uçağının düşürülmesiyle halklarımız savaşın eşiğine geldiğinde Rusya ve Türkiye’nin yaklaşmakta olan çatışmadan kaçınmasında ne kadar önemli bir rol oynadığını herkes bilmeyebilir. Bizzat Amiral Soner Polat, gerginliğin en had safhada olduğu dönemde bazı diğer üst düzey emekli askerler ve Vatan Partisi yöneticileriyle birlikte pek çok yönden sorunun çözülmesinde bir başlangıç olan görüşmelerde bulunmak üzere Moskova’ya gelmekten çekinmedi.

Birçok açıdan bu görüşmeler, uçak provokasyonunun arkasında FETÖ’cülerin bulunduğunun anlaşılmasında, bu komplonun bizzat Erdoğan’a yönelik olduğunun idrak edilmesinde ve ardından darbecilere karşı başarılı ve kahramanca bir zafer kazanılmasında anahtar işlevi gördü. Amiral Soner Polat, Türkiye ve Rusya’nın yakınlaşmasını ve Avrasya ittifakının kurulmasını sağlayarak tüm bu sürece faal olarak katıldı.

Amiral Soner Polat, uzun süren ağır bir hastalığın sonucunda hayatını kaybetti. Ancak hayatının sonuna kadar bir kez olsun bile savaş meydanını terk etmedi. Ölümle savaşırken dahi ateşli bir sevgi beslediği biricik vatanına, özgür ve bağımsız Türkiye’ye, Atatürk ilkelerine sadık kaldı.

Soner Polat’ı ebediyete dek ateşli bir vatansever, strateji ustası, korkusuz ve deha bir insan olarak hatırlayacağım.”

Putin’in özel temsilci Putin mecliste AKP ile bilrikte…

Emekli Tümamiral Soner Polat, uzun süredir kanser tedavisi gördüğü hastanede 30 Eylül öğle saatlerinde hayatını kaybetti. 2 Ekim günü öğle namazına müteakip Levent Camii’nde yapılacak cenaze töreni akabinde defnedilecek.

SONER POLAT KİMDİR?

Soner Polat 1958 yılında, Van’da dünyaya geldi. Deniz Harp Okulu’ndan 1979 yılında mezun oldu. Çeşitli harp gemilerinde görev aldı. Turgutreis Firkateyni’nin komutanlığını yaptı. Burak sınıfı korvetlerin komodoru oldu. Genelkurmay karargâhında istihbarat görevlerinde çalıştı. Roma Deniz Ataşesi olarak İtalya’da bulundu. Deniz Kuvvetleri Komutanı’nın özel sekreterliğini yaptı. Deniz Kuvvetleri İstihbarat Daire Başkanı oldu. Deniz Harp Akademisi, Silahlı Kuvvetler Akademisi ve NATO Savunma Koleji’nden (Roma) mezun oldu.

Tuğamiralliğe 2005 yılında terfi etti. Bu rütbede, 2005-2007 yıllarında Ankara’da Genelkurmay İstihbarat Daire Başkanı, 2007-2009 yıllarında Mersin’de Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı olarak görev yaptı. Tümamiralliğe 2009 yılında terfi etti ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı Lojistik Başkanlığı’na atandı. Bu görevini sürdürürken, 11 Şubat 2011 tarihinde Balyoz davaları nedeniyle tutuklanarak Hasdal Askeri Cezaevi’ne konuldu. 2013 Ağustos ayı Yüksek Askeri Şûrası’nda emekli edildi. Emeklilik sonrasında, 6 Eylül 2013 tarihinde Hasdal’dan Silivri Cezaevi’ne gönderildi.

Balyoz davasında özel yetkili 10. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından 18 yıl ağır hapis cezasına çarptırıldı ve bu hüküm Yargıtay tarafından onandı.

Anayasa Mahkemesi’nin Balyoz davasında hak ihlali yapıldığına yönelik oy birliğiyle aldığı kararı neticesinde 19 Haziran 2014’te tahliye edildi. Tahliye edilmesi akabinde ordudaki Hizmet Hareketi ile bağlatısı olanları fişleme faaliyetlerini sürdürdü.

Soner Polat, Şubat 2015’te Vatan Partisi’ne üye oldu. 11-12-13 Mart 2017 günlerinde düzenlenen Vatan Partisi 10. Kurultayı’na Divan Başkanı seçildi. Soner Polat, 10. Kurultay’da Merkez Karar Kurulu, Merkez Yürütme Kurulu ve Başkanlık Kurulu üyesi seçildi.

15 Temmuz 2016 akabinde Soner Polat’ın hazırladığı listelerde adı bulunan bütün askerler ordudan ihraç edilerek hapse atıldı.

Sevgi Polat ile evli olan Amiral Soner Polat’ın; “İhtilal Harbi’nde Bahriyemiz”, “Yeniden Kazanmak” ve “Türkiye İçin Jeopolitik Rota” adlı kitapları yayımlandı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]