Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna’ya alınmayan Türkler isyan ediyor

Son zamanlarda Ukrayna’ya gelen Türk turistlerin, ülkeye alınmama şikâyetleri arttı.

Ukrayna’ya alınmaya ve girişlerine izin verilmeyen Türkler, isyan etti.

Ukraynahaber.com ihbar hattına, Ukrayna pasaport polislerinin alaycı tutumları ile karşılaştıklarını ifade eden bir gurup Türk vatandaşı, Ukrayna’ya sebep gösterilmeden alınmadıklarını ifade etti.
İki ülke arasında karşılıklı olarak vizelerin kalkması, pasaportsuz çipli kimlikle Ukrayna’ya girişinde başlaması ile Ukrayna Türkler için önemli yurt dışı noktalarından birisi oldu.

Dönüş bileti, otel rezervasyonu, ve yanlarında gezileri boyunca yetecek para olmasına rağmen ülkeye alınmayan bir gurup kendilerine konsolosluğun da sahip çıkmadığını ifade etti.
Ukraynalı yetkililerin ülkeyi ve konsolosluğu da dikkate almadığını ifade eden vatandaşlar tutumdan şikâyetçi oldu.

İşte sınırdan çevrilen Türk vatandaşının açıklamaları:

Ukrayna’ya alınmayan Türkler havalananından geri Türkiye’ye gönderilmeyi bekliyor.
Herhangi bir suç unsuru ya da suç teşkil edecek bir davranışınız olmasa bile pasaport polislerinin sizi geri gönderme yetkisi bulunuyor. Genellikle pasaport kontrolünden ülkeye girişine izin verilmeyen Türk vatandaşlarına deport damgası vurulmuyor. Pasaportlara vurulan kırmızı “girişe izin verilmedi” damgası her ne kadar Ukrayna deport damgası olmasa da tekrar gelmek istediğinizde, problem çıkartabiliyor. Daha önce giriş izni verilmediğini gören bazı polisler, hiçbir şeye bakmadan sizi tekrar geri gönderiyorlar.

Sosyal medya fenomeni Betizmmm Türkiye’yi rezil etti: İşte tepki çeken görüntüler…

Bir milyondan fazla takipçisi olan sosyal medya fenomeni “Betizmmm” lakaplı Betül Demirkaya’nın kendi hesabından yaptığı son paylaşım tepkilere neden oldu. İşte o skandal video:

 

KIYİV BÜYÜKELÇİLİĞİ’NİN UKRAYNA İÇİN SEYAHAT UYARISI
Ukrayna’nın Kıyiv Büyükelçiliği 15 Haziran 2017’de bir seyahat uyarsı yayınlamıştı.
Uyarı şöyle:
“ Türkiye ve Ukrayna arasında pasaportsuz seyahat uygulaması 1 Haziran 2017 itibariyle başlamıştır.
İki ülke vatandaşları karşılıklı olarak yeni tip çipli kimlik kartlarını kullanarak seyahat edebilmekte ve diğerinin ülkesinde her 180 gün içinde 90 günü aşmamak kaydıyla vizesiz kalabilmektedir.
Yeni tip çipli kimlik kartlarıyla Ukrayna’ya seyahat etmek isteyen vatandaşlarımızın bir örneği ekte sunulan formları (Immigration Card) uçakta veya pasaport kontrol noktalarında doldurmaları, belgeyi Ukrayna’da kaldıkları süre boyunca yanlarında taşımaları, yetkili makamlarınca sorulduğunda göstermeleri ve ülkeden ayrılırken yeni tip çipli kimlik kartlarıyla birlikte hudut görevlilerine ibraz etmeleri gerekecektir.
Pasaportla seyahatlerde olduğu gibi, yeni tip çipli kimlik kartlarıyla seyahatlerde de Ukrayna hudut görevlileri Ukrayna’ya girişlerde vatandaşlarımızdan aşağıdaki belgelerin ibrazını isteyebilecektir:

• Gidiş-Dönüş uçak bileti,
• Otel rezervasyonu veya,
• Ukrayna noterince düzenlenmiş davet edenin kimlik bilgilerinin açıkça yer aldığı davetiye,
• Ülkede bulunulan süre zarfında maddi ihtiyaçların karşılanabileceği miktarda nakit para ibrazı veya Ukrayna noterince düzenlenmiş garanti mektubu (günlük en az 35 Amerikan Doları veya karşılığı konvertibl döviz).
İki ülke vatandaşlarının yeni tip çipli kimlik kartlarıyla seyahatleri yalnızca Türkiye ve Ukrayna’ya yapılacak ziyaretlerde mümkündür. Üçüncü ülkelere seyahatler için pasaport gerekecektir.
Yeni tip çipli kimlik kartlarıyla seyahat eden vatandaşlarımızın kimlik kartlarını kaybetmeleri olasılığına binaen, Büyükelçiliğimizde veya Odesa Başkonsolosluğumuzda ülkemize dönüşlerini teminen geçici pasaport müracaatında bulunabilmeleri için yanlarında fotoğraflı (soğuk damgalı ve T.C. Kimlik Numaralı) bir başka kimlik belgesi daha (sürücü belgesi, öğrenci kimliği v.s.) ihtiyatlılık gereği olacaktır.
Ukrayna’ya seyahat edecek vatandaşlarımızın yanlarında 10.000 Avro veya üzerindeki bir meblağa tekabül eden Döviz/Türk Lirası/Mücevherat bulundurmaları halinde, ülkeye girişte Ukrayna gümrük makamlarına önceden beyanda bulunmaları önem taşımaktadır. Beyan edilmeyen nakit paraya/mücevherata Ukrayna mevzuatı uyarınca el konulmaktadır.”

UkraynaHaber.com WhatsApp ihbar hattı herkese açık…

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]