Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

Zelenskıy: Muhalefetin görevi eleştiri değil, mali pastadan pay için şantajdı

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy: “Gerekli tüm reformları gerçekleştirme konusunda eşsiz bir şansımız oldu”

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy, Bakanlar Kurulu üyeleri, Ukrayna Parlamentosu temsilcileri ve kolluk kuvvetlerinin başkanlarıyla bir toplantı yaptı.

Ukrayna Cumhurbaşkanlığı Ofisi’nde (OPU) gerçekleşen toplantıda, Zelenskıy, Ukrayna’da şimdi gerekli tüm reformları uygulamak için siyasi irade ve fırsatların olduğu benzersiz bir durum olduğunu söyledi.

Zelenskıy; “Artık benzersiz bir duruma sahibiz, tüm gerekli reformları gerçekleştirmek için gerçekten eşsiz bir şans. Ve bunu gerçekten istiyorum. Bunun için her şeye sahibiz: cumhurbaşkanının siyasi iradesi, Verhovna Rada (Ukrayna Meclisi) çoğunluk ve başbakan tarafından kuruldu hükümeti. Bugün kaybedecek bir saatimiz yok. Devlet, Ukrayna’da reformları hayata geçirmek içim yıllarca beklemeyecek” dedi.

Soldan sağa, Ukrayna Parlamentosu Başkanı Dmıtro Rozumkov, Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ve Ukrayna Başbakanı Oleksiy Honçaruk

Zelensky, yeni Verhovna Rada, yeni atanan hükümet ve kolluk kuvvetleri liderliğinin de kendisiyle aynı fikirde olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı, bugünkü toplantının (2 Eylül 2019) halka açık bir an olduğunu, önceliklerin sıralanacağını, görevlerin belirleneceğine ve bunların uygulanması için son tarihlerin açıklanacağına vurgu yaptı.

UKRAYNA HALKI DEMOKRASİYİ TERCİH ETTİ
Demokratik bir ülke olmak için bir kontrol ve denge sistemine ihtiyaç olduğunu gayet iyi bildiklerini ifade eden Zelenskıy, bağımsız Ukrayna’nın geçen 28 yıl boyunca çok mudil çalıştığını bunun ise çeşitli siyasi güçlerin iştahlarını ve “isteklerini” engelleyen bir sistem olduğunu dile getirdi.

Önceki reform girişimlerinin başarısızlığına değinen Zelenskıy, eskiden muhalefetin görevinin yapıcı eleştiri olmadığına, aksine bir parça siyasi çıkar veya mali pastadan pay almak uğruna şantaj yaptığına dikkat çekti.

Ukrayna halkının demokrasiden yana tavır aldığı seçimleri yüzde 73 gibi rekor oy seviyesiyle kazanan Zelenskıy, sonunda genç bir hükümet kurulduğunu, birlikte çalışarak mutlak suretle kazanacaklarını ifade etti.

Muhabir: Yunus Erdoğdu | [email protected]

Twitter: @erdogduy

Facebook: facebook.com/erdogduy

İnstagram: instagram.com/ukraynahabercom/

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]