Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
HaberlerVideo

Fransa’daki, Türk gurbetçi ile Fransız polis videosu kurgu ve sahte çıktı

Fransız polis derneği: Türk gurbetçi ile tartışan polisin üniforması, yeleği ve kelepçesi sahte

Fransa’da ‘polis’ ile Türk gurbetçi arasında geçen “temizlik tartışmasının” görüntüleri kısa süre içinde Türkiye’de tepkilere neden oldu. Ancak videoda mağdur olarak gösterilen Türk gurbetçinin, kamera şakaları ve rap şarkılarıyla bilinen Mehmet Yıldız’ın olduğu anlaşılınca, birçok kişi videonun bir mizansen olabileceği uyarısında bulundu.

Bir Fransız polis derneği de sosyal medyadan yaptığı açıklamada videoda gösterilen polisin gerçek üniforma giymediğine dikkat çekti. Polis derneğinin konuya ilişkin yayınladığı videoda olayın gerçek olmadığını gösteren birçok kanıta değinildi.

Mehmet Yıldız adlı kişinin Facebook hesabında yer alan “Fransız polisine gurbetçiden Osmanlı tokadı” başlıklı videoda, Yıldız ile yüzü görülmeyen bir polis arasında geçtiği iddia edilen ilginç bir diyalog yaşandı.

Mehmet Yıldız’ın arkadaşının gizlice çektiği görüntülerde, Fransız bir polisin trafikte durdurduğu gurbetçi sürücünün belgelerini kontrol ettikten sonra “Türk kebapçılarının hijyenik” olmadığını söyledi.

Bunun üzerine Mehmet Yıldız da polise, “parfümü Fransızların banyo yapmayı sevmediği ve kötü kokuyu gizlemek için ürettiklerini” söyledi.

Ancak Yıldız’ın Fransızların “temiz olmadığını” söylemesi üzerine sinirlenen polisin, tek başına müdahale ederek sürücüyü kelepçeleyip polis merkezine götürmeye çalıştığı görülüyor. Görüntüleri alan kişiye de hakaret ediyor.

Söz konusu video Türkiye’de sosyal medyada “Fransız polisin ırkçılığı ve ifade özgürlüğünün kısıtlanması yorumları altında” on binlerce kez paylaşılıp izlendi. Bazı basın kuruluşları da videodaki geçen olayı gerçekmiş gibi haberleştirdi.

Ancak Fransa’daki polisler bu olayın tamamen kurgudan ibaret olduğunu savunuyor. Kendisine ulaşılmaya çalıştığımız Mehmet Yıldız ise sessizliğini koruyor.

Fransız MPC polis derneği sosyal medyada yaptığı detaylı açıklamada söz konusu olayın “polis nefretini artıran” bir kurgudan ibaret olduğunu uyarısında bulundu.

Dernek, öncelikle polisin giydiği üniformanın mevcut olmadığına dikkat çekiyor. Ayrıca açıklamaya göre, yeleğin yeni olması, ceplerinin tamamen boş olması ve normalde yelekte bulunan polis radyosunun olmamasının, “polisin” komedyen olduğu tezini güçlendiriyor.

Videonun sonundaki görüntülere yansıyan kelepçelerin de hiç gerçekçi durmadığı vurgulanıyor.

Ayrıca Fransa’da bir polisin tek başını bu şekilde iki kişiye müdahale etmesinin prosedüre aykırı olduğunu vurgulanıyor.

Açıklamanın sonunda, polis derneği bu gibi şüpheli videoları yaymadan önce kaynağının özenle araştırılması gerektiği uyarısında bulundu.

Euronews Türkçe, son videosu hakkında Mehmet Yıldız’ın yorumunu almak için kendisiyle irtibata geçmeye çalıştı ancak şu ana kadar herhangi bir cevap alamadı.

Kamera şakaları ve rap şarkılarıyla gündeme gelen Mehmet Yıldız kimdir?

Videonun kısa zamanda viral olmasıyla “Fransız polise” cevap veren genç gurbetçinin tanındık bir isim olması şüphe uyandırdı.

Kendini “komedyen ve rapçi” olarak tanımlayan Mehmet Yıldız’ın Facebook sayfasının yaklaşık 165 bin takipçisi var. Türkiye, Yıldız’ı ilk kez “Yeteknek sizsiniz” yarışmasındaki komik diyaloglarıyla tanımıştı.

Daha sonralarda, o dönemde bekar olan Yıldız, Seda Sayan’ın sunduğu “Evleneceksen gel” programındaki ilginç yorumlarıyla dikkat çekmiş, izleyenleri güldürmüştü.
Yıldız, daha önce de “polisli” kamera şakaları çekmişti

Mehmet Yıldız en çok Fransa’da yaptığı, absürt komedili kamera şakalarıyla tanındı.

Yıldız aldığı keçi ile otobüse binme, üstü açık arabası ile gezme videolarıyla izleyenleri güldürmüştü.

Mehmet’in yayınladığı videoları izlediğimizde, komedyenin “polislerle” çektiği başka sahte kamera şakalarına denk geliyoruz.

Bir videosunda arabasının arka koltuğunda keçisiyle gezen Yıldız’ın motosikletli polisler tarafından çevrildiğine tanıklık ediyoruz.

Olayın absürtlüğü karşısında gülme krizine giren Yıldız’ın “polislerle” yaptığı ilginç konuşma yine dikkat çekiyor. Ancak bu sefer sözde polislerin hiçbirinin üniforması yok. Polisin kimliğini göstermeden arabanın kağıtlarını istemesi gerçek prosedürler çelişiyor.

Yıldız’ın Türkiye’de de çektiği polisli videoları ilginç diyaloglara sahne oluyor. Bu videoda da polis arabasının ve üniformasının gerçek olmadığı görülüyor.

Kaynak: EuroNews

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]