Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Medya

Haber siteleri fiyat tarifesi…

Satılık haber: “50 liradan başlayan fiyatlarla isterseniz röportajınızı da yayımlatırız”

Bir dizi halkla ilişkiler ve danışmanlık şirketi, müşterilerinin istediği içeriklerin büyük haber siteleri ve hatta haber ajansları tarafından yayımlanmasını vadediyor. Bu şirketlerden birinin tarifesinde en yüksek ücret 4.500 TL’lik fiyatıyla DHA’da.

Aynı listede 4.200 TL ile Mynet en pahalı dijital kökenli haber sitesi iken Star ve Akşam ise 2.400 TL ile ajansın içerik yayımlatmayı vadettiği en pahalı gazeteler olarak görünüyor. Telefonla ulaştığımız bir şirket yetkilisi, “Röportaj da yayımlatabiliriz. Hem soruları, hem cevapları siz yazarsanız. Onlar da sanki sizinle röportaj yapılmış gibi yayımlarlar. Bizim ile internet üzerinde 900’den fazla internet haber sitesine ve sektörel portallara haberlerinizi  yayınlatabilirsiniz. Hazırlayacağınız içeriği 900 farklı internet sitesine 2 işgünü içerisinde yayınlayabiliriz. Sizin ya da şirketinizin bültenlerini doğrudan kaynaklarına eklemek ve garantili çözüm için bizimle iletişime geçin. Haber ajanslarının ve büyük haber sitelerinin içerisine haberlerini eklemek, birkaç günde milyonlarca kişiye erişmek isterseniz  online haber servisini deneyin.”” dedi.

‘Haber siteleri fiyat tarifesi’

50 TL’den başlayıp 4.500 TL’ye kadar çıkan “Haber Siteleri Fiyat Tarifesi” başlıklı listenin ilk 20 sırası şöyle:

1) dha.com.tr 4.500 ₺

2) mynet.com 4.200 ₺

3)  ensonhaber.com 3.900 ₺

4) gazeteoku.com 3.600 ₺

5) shiftdelete.net 3.600 ₺

6) memurlar.net 3.300 ₺

7) gazeteciler.com 3.100 ₺

8) superhaber.tv 3.000 ₺

9) memurhaber.com 2.700 ₺ 

10) iha.com.tr 2.500 ₺

11) star.com.tr 2.400 ₺

12) haberler.com 2.400 ₺

13) aksam.com.tr 2.400 ₺

14) sondakika.com 2.400 ₺

15) indigodergisi.com 2.400 ₺

16) webtekno.com 2.350 ₺

17) donanimhaber.com 2.100 ₺

18) netgazete.com 2.100 ₺

19) t24.com.tr 2.100 ₺

20) turkiyegazetesi.com.tr 2.100 ₺

‘Soruları da siz sorun, röportajı yayımlatalım’

Telefonla ulaştığımız söz konusu halkla ilişkiler şirketinin yetkilisi ise listedeki sitelerde “habermiş gibi görünen” içerikler yayımlatabildiklerini belirterek “Röportaj da yayımlatabiliriz. Hem soruları, hem cevapları siz yazarsanız. Onlar da sanki sizinle röportaj yapılmış gibi yayımlarlar. Tek şartımız haberin sizinle ilgili olması. Bir başkası hakkında olumsuz haber yayımlatılmasına izin vermiyoruz” dedi.

Aynı şirket “olumsuz haber ve içerik kaldırma,” “adınızın geçtiği internet sayfalarını kaldırma,” “fotoğraf ve video içerikleri kaldırma” gibi alanlarda da hizmet verdiğini belirtiyor.

Eğitim, kültür gibi farklı kategorilerde yer alan söz konusu haberler arasında sadece Haberler.com sayfada küçük de olsa bir “ilandır” ibaresi bulunduruyor ve içeriği “Advertorial” kategorisinde yayımlıyor.

Yetkili yayımlattıkları örnek haberler olarak DHAHaberler.comİHA ve Akşam internet sitelerinin linklerini Whatsapp üzerinden paylaştı. Habertürk’ten bir linkin de paylaşılması üzerine, fiyat listesinde olmadığı halde neden bu internet sitesinden örnek verildiğini sorduk. Yetkili, aslen İHA’nın hazırladığı bu haberle ilgili olarak, “Habertürk ajanstan alıp kendisi yayımlıyor bazen. Eğer konu haber değeri taşıyorsa büyük etki üretebiliyor” cevabını verdi.

Kaynak: Journo

UkraynaHaber’de haber yayınlatmak için bültenleriniz ve açıklamalarınızı: [email protected] adresine gönderebilirsiniz ya da WhatsApp ihbar hattımıza yazabilirsiniz…

UkraynaHaber.com WhatsApp ihbar hattı herkese açık…

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]