Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Japonya’da animasyon stüdyosu kundaklandı: 33 kişi öldü

Japonya'nın Kyoto kentinde bir animasyon stüdyosunda kundaklama nedeniyle çıkan yangın sonucu 33 kişi öldü, yaklaşık 40 kişi de yaralandı. Stüdyonun sahibi olan Kyoto Animation şirketinin başkanı Hideaki Hatta, saldırı öncesi çalışanların ölüm tehditleri içeren e-postalar aldıklarını açıkladı.

Yerel medyada yer alan haberlere göre Perşembe yerel saatle 10:30’da Kyoto Animation Co adlı şirketin stüdyosuna giren bir kişi, etrafa bir sıvı döktü ve ardından sıvıyı ateşe verdi. Görgü tanıkları bu sıvının benzin olduğunu söylüyor.

NHK televizyonu zanlının binayı ateşe verirken “Geberin” diye bağırdığı, binada yaklaşık 30 kişiden de haber alınamadığını söyledi.

Japon basınına göre yangından etkilenen 36 kişi hastanede tedavi altına alındı.

Yangın başladığı sırada binada yaklaşık 70 kişi olduğu tahmin ediliyor. Görgü tanıkları binanın 2. ve 3. katında kalanların ilk katı saran alevler nedeniyle binada mahsur kaldığını aktarıyor.

Görgü tanıklarının “40’lı yaşlarda” olarak tarif ettiği ve adı açıklanmayan zanlı ise yaralı bir şekilde yakalandı. Zanlının binayı ateşe verdikten sonra kaçmaya çalışırken olay yerinden 100 metre uzakta yakalandığı belirtiliyor.

BBC Tokyo Muhabiri Rupert Wingfield-Hayes, görgü tanıklarının binada büyük bir patlama duyduklarını, ardından da binanın hızla alevlere teslim olduğunu aktarıyor.

Fransız haber ajansı AFP’ye konuşan bir itfaiye sözcüsü “Binada mahsur kalmış kişileri kurtarmaya çalışıyoruz” dedi.

KyoAni adıyla bilinen ve 1981’de kurulan Kyoto Animation, ülkede popülerleşen “K-On” ve “Melancholy of Haruhi Suzumiya” adlı animasyon şovlarını hazırlıyordu.

Çalışanlarına kare başına ödeme yapan ve bu yüzden işçi hakları savunucuları tarafından eleştirilen çoğu animasyon şirketinin aksine çalışanlarına düzenli maaş veren KyoAni, Evergarden dizisini dünya çapında yayınlaması için Netflix’le anlaşmıştı.

Yangının ardından sosyal medya kullanıcıları, sevdikleri KyoAni karakterlerinin çizimleriyle başsağlığı dileklerini paylaştı.

Kaynak: BBCTürkçe

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]