Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Mansur Yavaş ilk yurtdışı ziyaretini Rusya’ya yaptı işte temasları…

-MOSKOVA BELEDİYE BAŞKANI SOBYANIN İLE İKİLİ VE HEYETLERARASI GÖRÜŞMELER GERÇEKLEŞTİREN BAŞKAN YAVAŞ, KARDEŞ KENT MOSKOVA İLE YENİ PROJELERE İMZA ATMAK İSTEDİKLERİNİ BELİRTEREK, ÖNERİLERDE BULUNDU -9. MOSKOVA KENTSEL FORUMU’NDA DÜZENLENEN PANELLERE KONUŞMACI OLARAK KATILAN BAŞKAN YAVAŞ, BİRÇOK ÜLKEDEN GELEN BELEDİYE BAŞKANLARI, BİLİM İNSANLARI VE ŞEHİR PLANLAMACILARINA SESLENEREK, ANKARA’YA YÖNELİK PROJELERİNİ ANLATTI: "ANKARA’YI DÜNYAYA TANITMAYI VE TURİZM MERKEZİ YAPMAYI İSTİYORUZ.. TOPLU TAŞIMA SİSTEMİ EN ÖNCELİKLİ HEDEFİMİZ.. KIZILIRMAK SUYU’NU TARIMDA KULLANACAĞIZ…” -MOSKOVA İLE İLİŞKİLERİN GÜÇLENDİRİLMESİ İÇİN HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERECEKLERİNİ DE BELİRTEN BAŞKAN YAVAŞ: "CUMHURBAŞKANLARIMIZ ARASINDA KARARLAŞTIRILAN ANKARA’DA RUS KOZMONOT YURİ GAGARİN HEYKELİ İLE MOSKOVA’DA TÜRK ŞAİRİ YUNUS EMRE HEYKELLERİNİN DİKİLMESİNE İLİŞKİN TÜM HAZIRLIKLAR YAPILDI. YER KONUSUNUN BELİRLENMESİNİN ARDINDAN İNŞAATINA HEMEN BAŞLAYABİLİRİZ.. BU YIL RUSYA FEDERASYONU İLE TÜRKİYE ARASINDA KARŞILIKLI TURİZM YILI İLAN EDİLDİ. SONBAHARDA ANKARA’DA BİR İŞ FORUMU DÜZENLEMEYİ VE SİZİ AĞIRLAMAYI İSTERİZ.. ANKARA’MIZIN SPOR KULÜBÜ ANKARAGÜCÜ İLE MOSKOVA’NIN ÖNDE GELEN FUTBOL KULÜBÜYLE BİR HAZIRLIK MAÇI YAPALIM…” -ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, 9. MOSKOVA KENTSEL FORUMU’NA ONUR KONUĞU OLARAK KATILDI -BAŞKAN YAVAŞ, MOSKOVA BELEDİYE BAŞKANI SERGEY SOBYANIN İLE 2019-2021 YILLARINI KAPSAYAN İŞ BİRLİĞİ PROTOKOLÜ İMZALADI -ANKARA VE MOSKOVA, BU PROTOKOL İLE BİRLİKTE TOPLU ULAŞIMDAN ALTYAPIYA, PARK SİSTEMLERİNDEN KENTSEL TASARIMA, TİCARETTEN TURİZME KADAR BİRÇOK ALANDA İŞ BİRLİĞİ YAPACAK MOSKOVA BELEDİYE BAŞKANI SERGEY SOBYANİN’İN DAVETLİSİ OLARAK MOSKOVA KENTSEL FORUM’UNA ( MOSCOW URBAN FORUM) KATILAN ANKARA BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE BAŞKANI MANSUR YAVAŞ, FORUMUN ARDINDAN MOSKOVA’DA BİR DİZİ TEMAS GERÇEKLEŞTİRDİ -BAŞKAN YAVAŞ MOSKOVA ZİYARETİNİN SON GÜNÜ RUS- TÜRK İŞ ADAMLARI BİRLİĞİ (RTİB) YÖNETİCİLERİYLE BİR ARAYA GELDİ -BAŞKAN YAVAŞ: "MOSKOVA ZİYARETİMİZDEN OLDUKÇA OLUMLU İZLENİMLERLE AYRILIYORUZ. ANKARA’YI DÜNYA’YA TANITACAK ÇALIŞMALARIMIZA DEVAM EDECEĞİZ.. ANKARA ÇEVRESİNDEKİ TURİZM BÖLGELERİYLE BİRLİKTE ÇOK DEĞERLİ BİR BÖLGEDİR. TÜRKİYE- RUSYA KÜLTÜR YILI ÇERÇEVESİNDE ANKARA 5 MİLYON 800 BİN RUS TURİST GRUBUNDAN MUTLAKA PAY ALMALIDIR. BU KONUDA SİZLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM..

Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin’ın davetlisi olarak ilk resmi yurt dışı ziyaretini Rusya’ya yapan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, 9. Moskova Kentsel Forumu’na katıldı.

Moskova Belediye Başkanı SergeySobyanin ile 2019-2021 yıllarını kapsayan iş birliği protokolünü de imzalayan Başkan Yavaş, forumda çok sayıda panele katılarak, birçok ülkeden gelen belediye başkanları, bilim insanları ve şehir planlamacılarına Ankara’ya yönelik projelerini anlattı.

MOSKOVA İLE ORTAK PROJELER ÜRETİLECEK

Moskova Belediye Başkanı SergeySobyanin ile baş başa ve heyetler arası görüşmeler gerçekleştiren Başkan Yavaş, Ankara-Moskova arasında ilişkilerin güçlendirilmesine yönelik önerilerini sundu.

Kardeş kent Moskova ile bundan sonra iş birliği protokolü kapsamında atılacak adımların detaylarını görüşen Başkan Yavaş, şu tekliflerde bulundu:

“-Cumhurbaşkanlarımız arasında kararlaştırılan Ankara’da Rus kozmonot Yuriy Gagarin Heykeli ile Moskova’da Türk şairi Yunus Emre Heykellerinin dikilmesine ilişkin tüm hazırlıklar yapılmış olup Ankara ziyareti sırasında teknik heyetinize sunulan yerler arasında seçilmiş olan noktanın resmi olarak tarafımıza bildirilmesi durumunda hemen inşa işine başlanacaktır. Keza Bize önerilen Müzeon Parkı’nda Yunus Emre Heykeli için uygun olduğu tarafınıza resmi yazı ile bildirilmiştir. Buradan da gerekli çalışmalar başlatılırsa Kültür ve Turizm bakanlığımız heykelin transferini sağlayacaktır.

-Rusya Federasyonu ile Türkiye arasında bu yıl karşılıklı “Turizm yılı” ilan edilmiştir. Bu çerçevede Sonbahar’da size uygun bir tarihte Ankara’ya davet ederek kentlerimiz arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek için bir İş Forumu düzenlemeyi öneriyorum.

-Ankara ve Moskova arasında kentsel planlama, ulaşım, turizm, sanat ve spor alanlarında pek çok işbirliği potansiyelleri vardır. Bu konuda sizlerin de desteğiyle teknik heyetlerimiz arasında planlı ve sürekli işbirliği mekanizması kurulabilir.

-Ankara’mızın yüz on yıllık bir Spor Kulübü var; Ankaragücü. Ankara’da en büyük taraftar desteğine sahip olan bu kulübümüzün futbol takımı ile Moskova’nın önde gelen futbol kulübüyle bir hazırlık maçı yaparak turizm yılına katkıda bulunabiliriz.”

“ANKARA’YI DÜNYAYA TANITACAĞIZ”

“Yaşam kalitesi. Küresel Megakentler için çözümler” konulu oturuma konuşmacı olarak katılan Başkan Yavaş, Beypazarı Belediye Başkanı olduğu dönemde ilçede hayata geçirdiği projeler hakkında bilgi verdi ve örnek projeleri Ankara geneli için de uygulamayı istediklerini söyledi.

Başkent Ankara’yı dünyaya tanıtmayı amaçladıklarının altını çizen Başkan Yavaş, şöyle konuştu:

“Ankara’da ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen ve çeşitli kültürlerini temsil eden insanların, kültürlerini yansıtmasını sağlayarak, kültür turizminin gelişmesine yönelik eğitim vereceğiz.Bir başkentte, çağdaş bir kentte neler olması gerektiği konusunda toplu ulaşımdan spor alanlarına kadar neler yapabiliriz konusunda çalışmalarımız devam ediyor.Ankara’yı dünyaya tanıtıp Atatürk’ün bizlere emanet ettiği başkent kimliğini ön plana çıkarırken, tarihi ve kültürel değerlerini, dünyanın her yerinden gelecek turistlere açmak suretiyle halkımızın da önemli bir gelir elde edeceğimizi düşünüyorum. Ankara’mızda yabancı turist sayısı az ve popüler değil. Bu durumu değiştirmek, Ankara’yı turizm merkezi yapmak istiyoruz. Toplu taşıma sistemi de öncelikli hedeflerimiz arasında yer alıyor.Bugüne kadar araç öncelikle olarak kurgulanan ulaşım anlayışını yaya öncelikli hale getiriyoruz. Toplu taşım hatlarını genişletiyor, nüfusu yoğun bölgelere yeni metro hatları planlıyoruz. AB ile işbirliği içerisinde Ankara’da bisiklet yolları planını hazırlıyoruz. Sera gazı salınımının en önemli nedeni olan karbon yakıt kullanan araçlardan elektrikli araçlara geçilmesini teşvik için bundan sonra tüm konutlarda şarj üniteleri kurulmasını zorunlu hale getiriyoruz.”

BAŞKAN YAVAŞ’TAN TÜM DÜNYA BELEDİYELERİNE İŞ BİRLİĞİ ÇAĞRISI

Yeni Kentsel Gündem başlıklı panelde de şehirlerin hangi değerleri hedef aldığına ve Birleşmiş Milletler Sürdürülebilir Kalkınma Hedeflerine yönelik görüşlerini dile getiren Başkan Yavaş, tüm dünya belediyelerine iş birliği çağrısında bulundu.

Konuşmasında önemli tespitlere yer veren Başkan Yavaş tüm dünyanın; kirlilik, yetersiz yaşam koşulları, doğal kaynakların tahribi, doğal afetlerin etkileri, şiddet ve hak ihlalleri ile mücadele ettiğine dikkat çekerek, “Daha yaşanılabilir bir dünya için aramızdaki iş birliğini geliştirmeliyiz. Bilgi ve tecrübe değişiminde bulunarak, ortak eylem planlarını hayata geçirmemizin zorunlu olduğunu düşünüyorum” dedi.

Başkan Yavaş, konuşmasının büyük bir bölümünde Ankara’yı da tanıttı:

“Başkent Ankara 5 milyonu aşan nüfusuyla Türkiye’nin ikinci büyük kentidir. Ticaret ve sanayide de yine ikinci olup, iç hat uçuşları ile hızlı trenin hatlarının merkezidir. Genç ve dinamik bir nüfusa sahip olup 8’i devlet, 13’ü özel olmak üzere 200 binin üzerinde öğrencisi olan 21 üniversiteye sahiptir. Gelişmiş hastaneleri, bilim ve teknoloji üsleri (teknokentler), uzay ve havacılık sanayi, kültür, sanat ve eğlence mekanlarıyla Türkiye’nin modern yüzünü temsil etmektedir. Aynı zamanda Hitit, Galat, Roma, Bizans, Selçuklu ve Osmanlı döneminde de önemli bir ticaret şehri olması hasebiyle köklü bir tarihe geçmişin mirasını taşımaktadır.”

“TEMEL İLKEM KENT YÖNETİMİNDE KİMSEYİ GERİDE BIRAKMAMAK”

Kent yönetiminde çoğulculuktan ve ortak akıldan yana olduğunu vurgulayan Başkan Yavaş, şu değerlendirmelerde bulundu:

“Seçildikten sonra öncelikle ‘kimseyi geride bırakmama’ ilkesi gereği Ankara’ya dair söyleyecek sözü olan kişiler, gruplar, sivil toplum kuruluşları, ticaret ve sanayi odaları, meslek birlikleri ile görüşmeler yapıyorum. Seçimlerden bugüne kadar üç ay içerisinde Belediyede 3 bin kişiyi ağırladım. Sivil toplumun Belediye’ye sesini duyurma kanalı olarak kurulan ancak bugüne kadar yeterli fonksiyon icra edemeyen Kent Konseyi’ni yeniden aktif hale getiriyoruz. Böylece karar alım sürecine demokratik katılımı sağlayarak herkesi dahil ediyoruz. Bu bağlamda Belediye Meclisi toplantılarını canlı yayınlıyoruz. Şeffaflık ve hesap verilebilirlik ilkesi gereği yaptığımız tüm ihaleleri canlı yayında halkımıza sunuyoruz.”

Çarpık kentleşme ve gecekondu sorununu kalıcı olarak çözmek için 2038 Nazım İmar Planı doğrultusunda ranta dayalı imar değişikliği tekliflerinin Belediye Meclisi’nden geçmesine izin vermediklerini söyleyen Başkan Yavaş, alt yapı eksikliği nedeniyle son dönemde yaşanan sel ve ani su baskınlarını hatırlatarak, “En temel hedefimiz Ankara’nın altyapısını daha da güçlendirerek risklere karşı daha dayanıklı bir şehir oluşturmaktır” dedi.

“KIZILIRMAK SUYUNU TARIMDA KULLANACAĞIZ”

Ankara’nın tarım kenti olduğuna da dikkat çeken Başkan Yavaş, Kızılırmak hattından gelen suyu tarım alanlarında kullanarak, verim artışı sağlamaya yönelik çalışma yaptıklarını açıkladı.

Tarımsal üretimde yenilenebilir enerji kaynakları kullanımını teşvik ettiklerini vurgulayan Başkan Yavaş, kent yoksulluğu ile mücadele edeceklerini ifade etti.

ANKARA-MOSKOVA HATTI CANLANACAK

1993 yılından beri kardeş kent olan Ankara ve Moskova, yeni iş birliği protokolü ile iki yıl boyunca altyapıdan ulaşıma, ticaretten turizme kadar birçok alanda birlikte çalışacak.

Moskova Kentsel Forumu’nda özellikle büyük kentlerin karşılaştıkları sorunlar ve çözüm yolları masaya yatırılırken, bu yıl ki forumun ana teması ise “Yaşam Kalitesi. Daha iyi bir kent için projeler” olarak belirlendi.

Başkan Yavaş ve Sobya’nın tarafından imzalanan iş birliği protokolü ile Ankara ve Moskova hattı daha da canlanacak.

Her iki şehrin halkları arasında dostane ilişkileri ve karşılıklı anlayışı geliştirmek, eşitlik ve karşılıklı yarar sağlamak ilkelerine bağlı kalarak iş birliği yapılmasının amaçlandığı protokolde, öncelikli işbirliği alanları ise şöyle belirlendi:

1. Büyük Şehirlerde Toplu Ulaşım ve Yol Altyapılarının Geliştirilmesi:
• Park sistemleri organizasyonu,
• Güzergah ulaşımı için banliyö merkezleri ve kesişen park yerleri inşa edilmesi,
• Akıllı ulaşım sistemi uygulamaları ve bilgisayar destekli trafik akışı mühendisliği
2. Kentsel Planlamanın Geliştirilmesi:
• Tasarım ve Kentsel Gelişim Nazım Planları uygulaması alanında tecrübe değişimi,
• Yeşillendirme ve kentsel mekan iyileştirilmesi için en uygun şartların oluşturulması kapsamında tecrübe değişimi,
• Kentsel mekanların yeniden inşaatı alanında tecrübe değişimi
3. Kentsel Gelişim, Konut hizmetleri ve Kentsel Altyapı Alanlarının Geliştirilmesi:
• Konut iyileştirmesi, altyapı hizmetleri ve sosyal tesisler çerçevesinde ortak projeler ve programların yapılması,
• Spor ve endüstriyel tesislerin yeniden inşası konusunda tecrübe paylaşımının sağlanması
4. Çevre Koruma Alanının Geliştirilmesi:
• Çevresel konularda uzmanların gerçekleştireceği görüşmelere ve toplantılara olanak sağlanacak,
• Çevre koruma alanında bilgi paylaşımında bulunulacak
5. Kültür, Turizm ve Spor Alanlarının Geliştirilmesi:
• Kültürel miras kaynaklarının devlet tarafından korunması, ulusal muhafaza ve bu konuların kitleselleşmesi çerçevesinde tecrübe paylaşımının sağlanması,
• Turist ve konaklama hizmetlerinin geliştirilmesi konularında iletişimin tesis edilmesi,
• Taraflarca düzenlenen turizm ticaret sergileri, konferanslar ve seminerlere katılmak,
• Belirli spor alanlarında uzmanlaşmış, spor heyetlerinin değişimi,
• Kültür heyetlerinin değişimi,
• Taraflarca düzenlenen kültürel sergilere, konferanslara, forumlara, seminerlere katılmak,
• Kültür, spor ve turizm alanında uzman değişimi,
• Genç restorasyon uzmanlarının eğitiminde tecrübe paylaşımının sağlanması,
• Genç restorasyon uzmanlarının taraflarca düzenlenen projelere katılımının sağlanması.
6. Bilişim Teknolojileri Alanının Geliştirilmesi:
• Vatandaşlar için devlet hizmetleri erişim programları geliştirilecek,
• Elektronik devlet hizmetlerinin geliştirilmesi teşvik edilecek,
• Devlet makamları ve vatandaşlar arasındaki koordinasyonun geliştirilmesine olanak sağlanacak
7. Ticaret, Ekonomi ve İş Alanlarının Geliştirilmesi:
• Girişimcilik ve özel teşebbüsün geliştirilmesi ve desteklenmesi alanında tecrübe paylaşımının sağlanması,
• Ticaret ve hizmetler alanında modern kazanımların tetkik edilmesi için konuyla ilintili sergi, yarışma, festival, ticaret fuarı ve yuvarlak masa toplantıları hakkında bilgi paylaşımında bulunulması
8. Sosyal Koruma ve Sosyal Güvenlik Alanının Geliştirilmesi:
. Sosyal koruma konusunda tecrübe paylaşımının gerçekleştirilmesi,
• Sosyal koruma ve hukuki yardım konulu programlar kapsamında tecrübe paylaşımının gerçekleştirilmesi
Ankara ve Moskova Belediyeleri, bundan sonra iki şehir arasında ortaklık bağlarının güçlendirilmesi için her türlü katkıyı ve desteği karşılıklı sağlayacak.

-“ ANKARA ÇEVRESİNDEKİ TURİZM BÖLGELERİYLE BİRLİKTE ÇOK DEĞERLİ BİR BÖLGEDİR. TÜRKİYE- RUSYA KÜLTÜR YILI ÇERÇEVESİNDE ANKARA 5 MİLYON 800 BİN RUS TURİST GRUBUNDAN MUTLAKA PAY ALMALIDIR. BU KONUDA SİZLERİN DESTEĞİNİ BEKLİYORUM”

BAŞKAN YAVAŞ’TAN RTİB’E ZİYARET

Başkan Yavaş, Moskova’daki resmi temaslarının son gününde Rus- Türk İş Adamları Birliği’ni (RTİB) ziyaret etti.

Rus- Türk İş Adamları Birliği Eş Başkanı Sabahattin Yavuz ve Türk İş Adamları tarafından karşılanan Başkan Yavaş’a, ATO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Halil İbrahim Yılmaz ve beraberindeki heyet eşlik etti. ,

“İŞ ADAMLARINA ANKARA’DA YATIRIM ÇAĞRISI”

Başkan Yavaş’ın Rus- Türk İş Adamları Birliği’ni (RTİB) ziyaretinde iş adamlarıyla iki ülke arasındaki ekonomik işbirliğinin geleceği de masaya yatırıldı.

Moskova-Ankara arasında gerçekleştirilebilecek birçok konuda işbirliği olduğuna dikkat çeken Başkan Yavaş, “Rusya’da oldukça başarılı olmuş iş adamlarımız var. Ankara’daki işsizlik oranını aşağıya çekmek için Türk ve Rus iş adamlarının Ankara’ya yatırım yapmaları davet ediyoruz. Ankara Büyükşehir Belediyesi olarak da tüm katkıyı yapmaya hazırız.” dedi.

“TURİSTLER ANKARA’YA GELMELİ”
Türkiye’ye gelen 5 milyon 800 bin Rus turistin yaklaşık yüzde 60’ını getiren firmaların Rusya’da faaliyet gösteren Türk firmaları olmasından memnuniyet duyduğunu ifade eden Başkan Yavaş, “Firma yetkililerine, Ankara çevresindeki turizm bölgeleriyle birlikte konaklama açısından çok değerli bir bölgedir. Türkiye- Rusya Kültür Yılı çerçevesinde Ankara bu Rus turist grubundan mutlaka pay almalıdır. Bu konuda sizlerin desteğini bekliyorum” diye konuştu.

Başkan Yavaş, iş adamlarına Ankara’da, Rusya Türkiye İş Formu gibi organizasyonunun yapılması halinde Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bunu destekleyeceğinin altını çizerek, Ankara’ya değer katacak istihdam sağlayacak her türlü çalışmanın da arkasında olacağını vurguladı

RTİB EŞ BAŞKANI YAVUZ “ANKARA İÇİN İŞBİRLİĞİ YAPALIM”
RTİB Yönetim Kurulu Başkanı Sabahattin Yavuz, Sayın Başkanın, Moskova 9. Kentsel Foruma katılmasının sonuçlarını takip ettiklerini ifade ederek, “RTİB olarak, Ankara ve Moskova Belediyesi arasında imzalanan işbirliği protokolüne her türlü desteğini vereceğimizi sayın başkana ilettik. Ankara Belediyesi ve Moskova Belediyesi arasındaki bu ilişkiyi kurmada köprü olma amacımızı, isteğimizi de kendilerine ilettik. Çok verimli ziyaret gerçekleştirdiler. Başkanın turizm, tarım ve ticaret gibi birçok konuda teklifleri ve davetleri oldu. RTİB olarak Ankara’nın ticaret kentine dönüştürülmesi elimizden gelen her türlü desteği vereceğiz” şeklinde değerlendirmelerde bulundu.

BAŞKAN YAVAŞ, RUSYA ZİYARETİNİ DEĞERLENDİRDİ
Konuşmasında Moskova’ya gerçekleştirdiği ziyareti değerlendiren Başkan Yavaş, Rusya’daki mevkidaşlarına, ”Ankara’da açılacak alan var, işbirliği yapılabilir diye söyledim. Ruslar Türkiye’den domates alıyorlar. Gelin bunu beraber üretelim, karşılığında mal alırız” çağrısını yaptığını kaydetti.

“OLUMLU İZLENİMLERLE AYRILIYORUZ”
Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Moskova ziyaretinden oldukça memnun ayrıldığını belirterek, şunları söyledi:

“Memnun kaldık. Gayet güzel ağırladılar. Moskova Belediye Başkanı’nın yaptığı güzel çalışmalarını öğrendik. Bu arada dünyanın çeşitli yerlerinden gelen belediye başkanları hem kendi projelerini, hem de belediyeciliğe ve kente yeni bakış açılarını anlattılar. Artık belediyelerin, şehirlerin araçlardan kurtarılıp insanların daha sağlıklı yaşayabileceği, keyif alabileceği ortamlar olması için geleceğe yönelik ne gibi tedbirler alınması gerektiğinden bahsettiler ve bunun dışında herkes karşılıklı olarak birbirileriyle deneyimlerini paylaştı ve bu konuda işbirliği yapmanın tüm dünyanın hayrına olduğunu da söylediler. Buradan oldukça olumlu izlenimlerle ayrılıyoruz. Ankara’mızı Dünya’ya tanıtacak projeleri hayata geçireceğiz. “

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]