Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Ukrayna halkı Yandex’e tası tarağı toplattı

Ukrayna’nın toprak bütünlüğünü tehdit eden Rusya’ya karşı tepki gösteren vatansever Ukrayna halkı, Rus şirketlerini Ukrayna’da batırmaya devam ediyor.

Rusya’nın, Kırım’ı işgal etmesi doğuda teröre destek vermesine tepki olarak Ukraynalıların Rus telefon operatörü MTS’i bitirmeleri akabinde benzin de almayarak Rus petrol devi Lukoil’i kapattırmıştı.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun, Rusya merkezli internet sitelerine erişimi engelleyen kararnameyi imzalaması akabinde Ukrayna’da en çok kullanılan sosyal medya sitesi VKontakte (VK), Odnoklassniki, arama motoru Yandex gibi Rusya merkezli pek çok siteye erişim engeli getirildi.

Bunun üzerine söz konusu medya şirketleri ofislerini kapatıp tası tarağı toplayıp ülkeyi terk etti.

Daha önce, Ukrayna Ulusal Güvenlik ve Savunma Konseyi’nin aldığı kararla birlikte Rus basın kuruluşlarına da yasak getirilmişti.

Söz konusu karar doğrultusunda Rossiya Segodnya, Zvezda, TVS, Naşe Radio (Bizim Radyo), NTV Plus, RenTV, RBC gibi basın kuruluşlarının ülke içindeki yayınlarının ağ kullanımı kısıtlandı.
@erdogduy | YUNUS ERDOĞDU – [email protected]

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]