Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Ukrayna sandık başına gidiyor

2013 yılında aralık ayında başlayan olay akabinde Viktor Yanukoviç’in Rusya’ya kaçması sonrasında itidar 2014 yılında seçimle değişmişti.

Ukraynalılar cumhurbaşkanlığı seçimi için bugün sandık başına gidiyor. Anketlere göre ünlü komedyen Vladımır Zelenskıy önde. Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko ve eski Başbakan Yuliya Timoşenko ise ikinci tura kalması muhtemel adaylar.

Halihazırdaki Cumhurbaşkanı Poroşenko, seçimleri Ukrayna’nın egemenliği için “beka meselesi” olarak yansıtıyor “Aday çok Cumhurbaşkanı bir” sloganı ile AB ve NATO üyeliği vaat ediyor.

Zelenskıy ise sadece “vaat yok, özür yok” diyerek hiçbir şey vaat etmiyor.

Tüm anketlere göre Zelenskıy ilk sırada. Birinci tur seçimlerin Poroşenko ile Timoşenko arasında ikincilik için kıyasıya bir yarışa sahne olması muhtemel.

Oy verme işlemleri sabah saat 8.00’de başladı, aksam 20.00’ye kadar devam edecek.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]