Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Anadolu’nun kamışları Ukrayna yolunda

Türkiye’nin en önemli sulak alanlarından Kayseri’deki Sultansazlığı’ndan ayrıca Afyonkarahisar’ın Bolvadin ilçesinin sınırları içersinde kalan Eber Gölü’nde her yıl olduğu gibi bu yılda kamış hasadı devam ediyor.

Anadolunun kamışları Ukrayna’da; turistik mekânlara şemsiye, hasır, süslük tavan, dekorasyon, sepet, hediyelik eşya ve çatı yapımında kullanıyor.

Kamışlıkların yakınında yaşayan köylüler şubat ayında gölden biçtikleri kamışları temizleyerek, Ukrayna, Hollanda ve Almanya’ya gibi ülkelere ihraç edilecek hale getiriyor.

Türkiye’de çoğunluğu çocuk ve kadın işçilerin binbir zahmetle tarafından hazırladığı kamışın bir destesinin bedeli ise 50 kuruş olduğu bildirildi.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]