Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

Manko: Umarım bizim çocuklar kazanır.

Bu yıl 27-29 Mart 2014 tarihinde yapılacak 12. Ukrayna Dil Ve Kültür Festivali’ne hazırlıklar son hızıyla devam ediyor.

Geçen yıla göre Ukrayna’daki bu yılki Türkçe Olimpiyatlarının farklı kategorileri şöyle; “Ukraynaca Ses yarışması, Ukraynaca şiir yarışması, yabancılar için Ukraynaca konuşma yarışması, halk oyunları yarışması ve üniversiteliler için kitap özeti.”

Bu yılın özellikle ‘resim kategorisi’, olimpiyatların Ana Sponsorlarından, Türk Hava Yolları’nın (THY) “Dünya daha büyük, keşfet” konusunda yapılacak.

Öğrencilerin hayallerini kâğıda dökme fırsatı verecek bu konu, THY’nin aynı zamanda yeni dönem sloganı.

Resim dalında, bu yılki Dil ve Kültür Festivalinin en iddialı adaylarından birini de şüphesiz 14 Nolu Kimsesiz Çocuklar Okulu oluşturuyor.

Okul Müdürü Tamara Anatolievna Manko, bu olimpiyatların kendi çocukları için çok büyük bir şans olduğunu belirterek şunları söyledi: “ Okulumuz öğrencileri resme ciddi kabiliyetleri olan ve şehirde de derece alan öğrencilerin olduğu bir okul. Özellikle THY’nin 1. olan resim ve öğretmenine “Türkiye Bileti” hediyesi çocuklarım arasında ciddi bir teşvik unsuru oldu. Onlar imkânı olmayan çocuklar biliyorsunuz ve özellikle Türkiye’yi de çok merak ediyorlar. Bizim çocuklarımız resme kabiliyetliler. Umarım dereceye de girerek rüyalarını süsleyen Türkiye’yi görme imkânını elde ederler” dedi.

Bu tür organizasyonların çocuklar için çok değerli olduğunu da sözlerine ekleyen Manko, başta organizatörler olmak üzere bu projeyi destekleyen tüm sponsorlara teşekkürlerini iletti.

www.ukraynahaber.com.ua

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]