Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Ukrayna da resmen Juan Guaido’yu Venezuela devlet başkanı olarak tanıdı

İspanya, Almanya, Avusturya, Fransa, İngiltere, Polonya ve İsveç'ten sonra Ukrayna da, Venezuela'da Juan Guaido'yu "Geçici devlet başkanı" olarak tanıdıklarını açıkladı.

Erdoğan’ın desteklediği Maduro resmen dünyaya madara oldu. Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada Juan Guaido’nun Venezuela’nın geçici Devlet Başkanı olarak tanıdığı bildirildi.

Ukrayna Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Katerina Zelenko yaptığı açıklamada, Venezuela’da halkın zaten zor durumda olduğunu belirterek siyasi krizin şiddet kullanılarak çözülmemesi ve halkın demokratik iradesine güvenilmesi gerektiğini söyledi.

Zelenko, “Juan Guaido’yu Venezuela’nın geçici başkanı ve demokratik muhalefetin lideri olarak tanıyoruz. Ülkenin demokratik bir yönetime geçişi, Guaido ve Venezuela’nın diğer politik güçlerinden geçiyor. Seçime katılacak uluslararası gözlemcilerle seçimin demokratik yapılması da önemli. Çözüm sürecinde halkın bir ekonomik felaket ve acı yaşamamasından yanayız” dedi.

Avrupa Parlamentosu 31 Ocak’ta siyasi krizle boğuşan Venezuela’da muhalif lider Juan Guaido’yu geçici devlet başkanı olarak tanıdı. AB üyesi ülkelere de aynı adımı atma çağrısı yapmıştı.

TÜRKİYE, MADURO SAFINDA
Ekonomik krizin pençesindeki Venezuela’daki siyasi kriz, muhalif lider Juan Guaido’nun kendisini geçici devlet başkanı ilan etmesinin ardından patlak vermişti. Rusya, Çin, İran ve Türkiye’nin aralarında olduğu ülkeler, Hugo Chavez’in ölümünün ardından iktidarı devralan Maduro’ya desteğini açıklamıştı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]