Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

“Putin’e göre Erdoğan, Batı’yı kızdırmak için kullandığı bir oyuncak işi bitince atacak”

15 Temmuz'u önceden haber veren Eski Pentagon yetkilisi Neo-Con yazar Michael Rubin, Erdoğan'ı tehdit etti

15 Temmuz hain darbe girişimini önceden yazanlardan, eski Pentagon yetkilisi Neo-Con yazar Michael Rubin yine Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı hedef alan bir yazı kaleme aldı. Michael Rubin, Erdoğan’ı iktidardan indirmeyi savunan yazısında dikkat çeken ifadeler kullandı. Rubin’e, AKP’li vekil Metin Külünk sosyal medya hesabından çok sert yanıt verdi.

Michael Rubin, washingtonexaminer.com internet sitesinde, “Erdoğan’ın Türkiye’deki geleceği hiç de parlak görünmüyor” başlıklı yazısında, Türkiye’nin özgür bir ülke olmadığını ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yönetiminin doğasının artık tartışılır olmadığını iddia etti.

Rubin, ABD merkezli düşünce kuruluşu Freedom House’un açıkladığı 2018 Dünyada Özgürlükler Raporu’nda, Türkiye “kısmen özgür” kategorisinden “özgür olmayan ülkeler” arasına alınmasına değindi. Rubin ardından, Sınır Tanımayan Gazeteciler’in Türkiye’yi “dünyanın en büyük gazeteci hapishanesi” şeklindeki iddialarına dikkat çekti.

Eski Pentagon yetkilisi Rubin, “Diktatörler ilk bakışta iktidarlarında güvende olduklarını düşünebilir. Fakat demokratlar her gün meşru görev sürelerine ve meşruiyete güvenle uyanırken; diktatörler her gün bugün son günleri olabilir diye uyanmalı. Hiçbiri sonunun kalp kriziyle geleceğini beklemez. Suikast veya bir darbe, bunların geleceğini tahmin edebilirler” şeklinde tehdit içeren ifadeler kullandı.

“SADECE DÖRT İHTİMAL VAR”

Rubin yazısının devamında, “Erdoğan’a dönecek olursak, ilk liderliğinden 15 yıl sonra iktidarının gücüyle güvende görünüyor, oysa yalnızca bir defa çoğunluk oyunu aldı ve bunu da muhtemelen kendi atadığı destekçilerinin saydığı oylarla başardı” dedi.

Tehdit dili Rubin yazısının devamında ise “Erdoğan’ın iktidarı nasıl sona erebilir? Sadece dört ihtimal var” deyip ihtimalleri sıraladı.

“DEVLET CENAZE TÖRENİ”

Rubin, Erdoğan’ın devlet cenaze töreniyle iktidardan inebileceğini, iktidarı süresince milyarlarca dolarlık servete kavuştuğunu ve belki de Erdoğan’ın iktidarda kalmasının en büyük sebebinin aile mirasını garantiye almak olduğunu ileri sürdü.

Rubin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın, AKP’yi güce erişmek için bir araç olarak kullandığını Ahmet Davutoğlu ve Abdullah Gül’ü bu uğurda harcadığını öne sürdü. Ayrıca, Erdoğan’ın aile üyelerini milyarlarca doları yönetecek şekilde görevlendirdiğini iddia etti.

“SÜRGÜN”

Rubin, ikinci ihtimal olarak, Erdoğan iktidarının Erdoğan’ın sürgün edilmesiyle bitebileceğini ileri sürdü.

Türkiye’nin bir düdüklü tencereye benzediğini; her tutuklama, ekonomik kriz ve baskıyla halkın patlamasının yaklaştığını dile getiren Neo Con yazar Rubin, “Erdoğan Mısır’da seçilen ilk Müslüman Kardeşler’den olan cumhurbaşkanı Muhammet Mursi’yi seviyor fakat gerçek hikayeyi görmezden geliyor. O zamanlar Mısır’da kutuplaşmalar arttı. Mursi halkın desteğini kaybetti. Sisi iktidarı ele geçirmedi, Mursi ilk önce halkın desteğini kaybetti” diye belirtti. Rubin sözlerine şöyle devam etti: “Türk halkı ayaklanırsa Erdoğan ne yapacak? En iyi seçenek sürgüne gitmesi olabilir. Ugandalı diktatör İdi Amin sürgünü seçti. Eski Tunuslu diktatör Zine El Abidine Ben Ali de öyle… Erdoğan’ın Müslüman Kardeşlerin yanında olması Suudi Arabistan’ı bir seçenek olmaktan çıkarıyor, Rusya da iyi bir seçenek değil. Vladimir Putin’e göre Erdoğan yararlı fakat nihayetinde Batı’yı kızdırmak için kullandığı bir oyuncak. Erdoğan işe yaramaz bir hale geldiğinde Putin Erdoğan’ı bir kedinin fareyi bir köşeye attığı gibi atacak. Venezuela’da Maduro hükümeti çok uzun sürmeyebilir. Eğer önseziye sahipse Erdoğan, uluslararası toplumdaki düşmanları tarafından banka hesaplarını dondurulmadan önce gayrimenkul satın alacak” dedi.

“HAPİS”

Rubin üçüncü seçenek olarak Erdoğan’ın iktidardan hapis cezasıyla inebileceğini iddia etti. Sırbistan’ın eski cumhurbaşkanı Slobodan Milosevic’in hapishanede öldüğünü söyleyen Rubin, Saddam Hüseyin’in Dubai’deki lüks sürgün teklifini reddettiğini ve sarayında bir gün daha kaldığını ardından son yıllarını asılana kadar hapishanede geçirdiğini belirtti. Ayrıca Hüsnü Mübarek’in de hapis hayatı yaşadığını ifade etti.

Rubin sözlerine şöyle devam etti: “Eğer halkın öfkesi patlak verirse ve rejim değişikliği Türkiye’ye gelirse Erdoğan savcılar tarafından suçları ortaya çıkarılıp yargılanabilir. Yolsuzluk dosyaları bekliyor. Devasa servetinin yasal bir dayanağı yok. AKP’liler Erdoğan’ın yabancı bankalardaki hesaplarına tanıklık etti. Cizre, Nusaybin, Sur ve Şırnak’ta yaptıkları muhtemelen suç teşkil ediyor. Kısacası Erdoğan, kendini yıllarca hapishanede bulabilir.”

“İNFAZ”

Rubin son olarak, Erdoğan’ı ölümle tehdit ederek, iktidarın Erdoğan’ın infaz edilerek son bulabileceği iddiasında bulundu. Rubin sözlerine “Erdoğan ne hapse atılan ilk Türk devlet adamı olacak ne de idam edilen ilk Türk lider olacak” diye başladı. İdam edilen Adnan Menderes’i örnek veren Rubin, Mendres’in anayasaya aykırı davranmakla yargılanmasına değindi. “Menderes davasında ne darbe ne de infaz haklıydı” diyen eski Pentagon yetkilisi Rubin şu ifadelerde bulundu: “Menderes masumken Erdoğan birçok durumda suçludur. Menderes suçsuzken, diğer tarafta yolsuzluk, savaş suçu, etnik temizlik, terör destekçiliğine dair birçok emsal vardır. Bu Erdoğan’ın infaz edilmesini mantıklı yapmıyor tabii. Erdoğan’ı infaz etmek yeni yetişecek Türk siyasetçileri aynı kutuplaşmaya ve aynı huzursuzluğa mahkum edecek.”

Rubin yazısını, Erdoğan’ın geleceğinin hiç de parlak olmadığını belirterek bitirdi.

AKP’Lİ METİN KÜLÜNK’TEN RUBİN’E SERT YANIT

AKP’li eski milletvekili Metin Külünk, sosyal medya hesabından Rubin’e çok sert yanıt verdi. Rubin için, “Erdogan ‘a karşı yapmayı planladıkları saldırıları sosyal medya ve gazetelerden günler hatta aylar öncesinden tehdit diliyle ilan eden bir enformasyon ajanıdır” diyen Metin Külünk, “Yapmayı planladıkları yeni ekonomik saldırı, sokakları karıştırma planlarını,iç savaş senaryolarının hepsi boşa çıkacak” ifadelerini kullandı.

İşte o mesajlar:

“1-Pentagon Eski Yetkilisi, Neo-Con @mrubin1971 efendilerinin ülkemize ve Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan ‘a karşı yapmayı planladıkları saldırıları sosyal medya ve gazetelerden günler hatta aylar öncesinden tehdit diliyle ilan eden bir enformasyon ajanıdır.

2-@mrubin1971 15 Temmuz’un aylar öncesinde AEI’nin sitesinden Cumhurbaşkanımıza iftiralar atarak darbe imasında bulunmuş ve Türkiye’nin NATO üyeliğinin darbeye engel olmayacağını, ABD’nin böyle bir darbeye Mursi’ye üzüldüğü kadar üzülmeyeceğini yazmıştır.

3- @mrubin1971, 15 Temmuz sonrası alınan tedbirleri ikinci darbe olarak nitelemiş ve bu söylem CHP ve KK tarafından sürekli dillendirilmiştir. Rubin bir süre sonra ise üçüncü darbe yapılacağını belirterek darbenin genetik kodlarını bildirmiştir.

4- @mrubin1971 Pentagon’un kirli odalarında ülkemizi karıştırmak için planlanan süreci sözlerinin arasında açık etmiş ve bu süreç için zihin arkasındaki o karanlık kaos senaryosunu “ölümcül siyasal şiddet daha muhtemel hale geldi” diyerek ifade etmiştir.

5-Siyonist Rubin ve efendilerinin tek dertleri ülkemizi bölmek.Önce psikolojik/zihinsel,sonra harita üzerinde bölmek istiyorlar. Psikolojik vezihinsel olarak bölmek için neler yapacaklarını Rubin daha 2016yılında yazdığı bir yazıda ayrıntılarıyla vermiştir.

6- 15 Temmuz öncesinde darbe, 15 sonrasında darbe ve Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan ‘a suikast, saldırı, darbe imaları yaparak ülkemize karşı uygulamaya koydukları derin senaryonun amacının ülkeyi önce içerden parçalamak olduğunu sürekli ifade ediyor.

7- Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan ‘ı attığı twitler ve yazılarla idamla tehdit eden @mrubin1971 aslında efendileri olan Neo-Conların ve bağlı bulunduğu Pentegon’un tehditlerini dillendirmeye devam ediyor. Bu tehdit dili ile ülkemizi YILDIRAMAYACAKLAR.

8- Referandum sonrasında da tehdit diline devam eden @mrubin1971 , Pentagondaki Neo-Con Efendilerinin Türk milletine referandum dolayısıyla kızgınlığının hesabını ülkeyi kan gölüne çevirerek soracakları tehdidini savurmuştu.

9- @mrubin1971 Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan ‘ın uluslararası alanda itibarsızlaştırmak için geçmişte pek çok ülkenin liderine karşı yapılan klasik itibarsızlaştırma taktiklerinin uygulama soktuklarını yazdığı yazı ile göstermiştir.

10- Atalarımızın “it ürür, kervan yürür” sözünde olduğu gibi bu tehditlere boyun eğmeyerek ülkemiz için yoluna kararlılıkla devam eden Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan bu ez ülkeye hapsetmek için yurtdışına çıktığı anda tutuklanacağı tehditlerini savurmuştur.

11- Ülkemize ve Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan ‘a karşı şizofrenik bir takıntı yaşayan @mrubin1971 efendilerinin tüm planlarını tehdit diliyle ifade eden bir etki ajanıdır. Son twitinde de Cumhurbaşkanımız’a karşı aynı tehdit dilini kullanmıştır.

12- Lakin bilmedikleri bir şey var. Onların planları varsa Allah’ın da planı vardır. VE her faniyi ölümden eceli korur. Ölüm tehditleri ile parçalanma tehditleri ile sadece oyunlarını açık ediyorlar. Ne Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan ‘ı ne de milletimizi YILDIRAMAYACAKLAR.

13- @mrubin1971 ‘nin köpeklik ettiği Pentagon ve uluslararası Siyonist üst akıl sadece kendi planlarını yaparlar.Onlar ne plan yaparlarsa yapsınlar bizim de ülkemizin Kuvva-i Milli’ye güçlerinin de planları vardır. Bumillet onların tüm saldırılarını Allah’ın izniylePÜSKÜRTECEKTİR.

14-Cumhurbaşkanımız @RT_Erdogan ‘ı yerli ve milli duruştan vazgeçirmek için uyguladıkları tüm planlarından haberdar ediyoruz. Gelecekleri varsa görecekleri de var.Yapmayı planladıkları yeni ekonomik saldırı, sokakları karıştırma planlarını,iç savaş senaryolarının hepsi boşa çıkacak”

Haber: ODATV Çeviri: Furkan Karabay

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]