Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

AKPM, Ukrayna’daki anayasa değişikliğini anlamadı

Öte yandan Avrupa Konseyi Parlamenter Meclisi (AKPM) İzleme Komitesi, üyesi Sergey Golovatıy, yaptığı açıklamada; “Ukrayna Anayasa Mahkemesi’nin kararı yalnızca Ukrayna’da değil, Strasbourg’da da tartışmaya neden oldu. Ukrayna Anayasa Mahkemesinin aldığı karar net olarak anlaşılmıyor” dedi.

AKPM’nin Ukrayna’daki anayasa değişikliği hakkında bir değerlendirmede bulunmayacağını belirten yetkili, “AKPM bu konuda bir değerlendirme yapamaz. Dolayısıyla konuyla ilgili Venedik Komisyonu’na başvuracağız” diye konuştu.

Geçtiğimiz hafta Anayasa Mahkemesi’nin aldığı karar, “turuncu devrim” döneminde yapılan ve ülkeyi parlamenter sisteme yaklaştıran anayasa değişikliklerini iptal ederek, devlet başkanının elini daha da güçlendirmişti.

Yunus Erdoğdu Kiev CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Göz Atın
Kapalı
Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]