Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

Pompeo: Erdoğan Suriye’deki Kürt güçlerin koruyacak

Erdoğan, Trump'a teminat vermiş...

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, Cumhurbaşkanı Recep T.  Erdoğan’ın Başkan Donald Trump’a Amerikan askerlerinin çekilmesinden sonra Türkiye olarak Suriye’deki Kürt güçlerin korunmasını sağlayacaklarını söylediğini belirtti.

Yakında Ortadoğu turuna çıkmaya hazırlanan Pompeo, Amerikan CNBC kanalına verdiği mülakatta, Amerikan askerlerinin Suriye’den çekilme planının IŞİD terör örgütünün ortadan kaldırılması ya da İran’ın bölgeye nüfuz etmesine son verme misyonunu değiştirmeyeceğini vurguladı. VOA’nın haberine göre,  Pompeo, Amerika’nın IŞİD’e karşı sahada destek verdiği Kürt güçleri hedef almayacağı konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a güvenip-güvenmediklerinin sorulması üzerine, “Erdoğan Başkan Trump’a, Türkler’in bizim ayrılmamızdan sonra IŞİD’le mücadeleyi devam ettireceği ve IŞİD’e karşı kampanyada bize yardım eden, birlikte savaştığımız dostların korunacağı yönünde teminat verdi” diye konuştu.

Kürtlerin kulağı ABD’de

Suriyeli Kürtler, bölgeden Amerikan askerlerinin çekilmesiyle ilgili Washington’dan gelen çelişkili açıklamalar karşısında şaşkın. Rojava’dan bir yetkili, “Türkiye Kürtler için IŞİD’den daha tehlikeli” uyarısı yaptı. DW’nin haberine göre, Suriyeli Kürt yetkili Bedran Çiya Kurd, “Türkiye’nin Kürt varlığı için IŞİD ve diğer tüm uluslararası terör örgütlerinden daha büyük bir tehdit oluşturduğunu” da ileri sürdü. Bolton Pazar günü yaptığı açıklamada ayrıca, Kürtlere “dayanmaları ve müzakerelere devam etmesi için ABD’ye zaman tanımaları” çağrısı yapmış, “Kürtlerin, dostlarının kim olduğunu bildiklerini düşünüyorum” ifadesini kullanmıştı.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]