Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Poroşenko’nun tarihi İstanbul ziyareti başladı

Poroşenko ile Erdoğan görüşecek

Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, yeni kurulan bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi için “Tomos” adlı bağımsızlık belgesini Ekümenik Fener Rum Patrikhanesi’nden almak üzere İstanbul’a gitti.

Poroşenko’nun çalışma ziyareti, İstanbul’da Vahdettin Köşkü’nde Türkiye Başkanı Recep T. Erdoğan ile görüşmeyle başlayacak.

Poroşenko, Fener Rum Ekümenik Patriği Bartholomeos ile görüşmesinde ise yeni kurulan bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ne “otosefali” (dini bağımsızlık) kazandıracak Patrik kararnamesi “Tomos” teslim alacak.

Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin Moskova’daki Rus Ortodoks Kilisesi’nden ayrılma yolundaki talebi  Ekümenik Fener Rum Patrikhanesi tarafından 11 Ekim’de kabul edilmiş “Tomos” adı verilen kararname karar verilmişti.

Ukrayna’nın başkenti Kiev’deki Azize Sofya Katedrali’nde 15 Aralık’ta, Kiev Patrikhanesi’ne bağlı Ortodoks Kilisesi, Ukrayna Bağımsız Ortodoks Kilisesi ve Moskova Patrikhanesi’ne bağlı Ortodoks Kilisesi’nden temsilcilerinin katıldığı toplantıyla Ukrayna’da yeni birleşik bağımsız Ortodoks Kilisesi kurulmuştu.

Poroşenko, yeni kurulan bağımsız Ukrayna Ortodoks Kilisesi’ni resmen tanıyacak “Tomos” için Ukrayna Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu Epifaniy ile İstanbul’daki Fener Rum Patrikhanesi’ni ziyaret ederek alacak.

Ukrayna kilisesi böylelikle Ortodoksların 7 Ocak’ta kutladığı Noel öncesinde bağımsızlığını kazanmış olacak.

Muhabir: Yunus Erdoğdu – Kiev | [email protected]

WhatsApp, Signal ve Viber: +380 63 665 65 25

Twitter DM açık: @erdogduy

Facebook ve Messenger: facebook.com/erdogduy

İnstagram: https://www.instagram.com/founderofukraynahaber/

Ekümenik Fener Rum Patrikhanesi: Allah’ın izniyle Ukrayna bağımsız Ortodoks kilisesini kuracak

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]