Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Gündem

Erdoğan: Ukrayna ile Rusya krizinde arabuluculuk rolü üstlenebilir miyiz? Rusya: Gerek yok

Başkan Recep T. Erdoğan'dan Atatürk Havalimanı'nda: "Ukrayna'yla devam eden süreç ve bu konuda neler yapılabilir, burada bir arabuluculuk rolü üstlenebilir miyiz?"

Türkiye Başkanı Recep T. Erdoğan, Rusya’nın, Azak Denizi’nde Ukrayna gemilerine saldırması ve 6’sı yaralı 24 askerini esir almasının ardından Moskova ile Kiev arasındaki arabulucu olmak istediğini söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ise, bu durumun çözümünde Rusya’nın aracılara ihtiyaç duymadığı “pratik bir sorun” olduğunu söyledi.

Lavrov, “Herhangi bir aracıya ihtiyacımız yok. Bence bu tamamen pratik bir sorudur.” dedi.

Rusya-Ukrayna gerginliğine ilişkin, G-20 Toplantıları için Arjantin’e hareketi öncesi Atatürk Havalimanı’nda açıklamalarda bulunan Erdoğan: “Bugün bizim Sayın Putin’le yaptığımız görüşmenin ana ekseninde, malum şu anda aralarında Ukrayna’yla devam eden süreç ve bu konuda neler yapılabilir, burada bir ara buluculuk rolü üstlenebilir miyiz? Bu konuyu her iki tarafla görüştük. Gerek Sayın Putin’le gerek Sayın Poroşenko’yla yaptığımız görüşmeler neticesinde, her ikisinin de bizden bazı talepleri oldu ve bu talepleri de bizler Sayın Putin’le Arjantin’de yapacağımız görüşmede kendilerine aktaracağız” dedi.

Öte yandan Rusya’dan S-400 hava savunma sistemi alımına ilişkin olarak da Erdoğan, “İnşallah 2019’un sonuna doğru bu teslimatlar yapılacak ve o gün itibarıyla da bizim Hazine ve Maliye Bakanlarımızın, Merkez Bankalarımızın müşterek çalışmasıyla baştan beri yerli milli parayla alışveriş yapma tezimiz böylece hayata geçmiş olacaktır” diye konuştu.

Erdoğan: Putin’den sonra ben!

Erdoğan: Putin’den sonra ben!

Erdoğan: Putin’den sonra ben!

Erdoğan: Putin’den sonra ben!

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]