Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Dünya

NATO’nun 29 müttefikinden Ukrayna’ya tam destek

NATO, Ukrayna komisyonu acil toplandı: Rusya'ya sert tepki…

NATO üyesi 29 ülke, Azak Denizi’nin Kerç Boğazı bölgesindeki gelişmeler ışığında Ukrayna’ya olan desteğini vurgularken, Rusya’ya Ukraynalı gemi ve denizcileri serbest bırakması çağrısında bulundu.

NATO’nun 29 müttefikinden oluşan NATO Atlantik Konseyi’nden yapılan yazılı açıklamada, Rusya’nın Azak Denizi’nin Kerç Boğazı bölgesinde Ukraynalı gemi ve denizcilere karşı askeri şiddet kullanmasının kabul edilemez olduğu kaydedildi.

Açıklamada, “Rusya’ya Azak Denizi’ndeki Ukrayna limanlarına engelsiz erişim ve seyrüsefer serbestisi sağlaması çağrısını yapıyoruz.” ifadesine yer verildi.

NATO müttefiklerinin Rusya’ya “gecikmeden” Ukraynalı gemi ve denizcileri serbest bırakması yönünde çağrıda bulunduğu belirtilen açıklamada, “Uluslararası tanınmış sınır ve kara suları çerçevesinde Ukrayna’nın egemenlik ve toprak bütünlüğünü güçlü bir şekilde destekliyoruz.” ifadeleri kullanıldı.

“Gerekli desteği sağlamaya devam edeceğiz”

NATO’nun Ukrayna’nın “yanında olduğu” ve gerekli her türlü siyasi ve pratik desteği sağlamaya devam edeceği ifade edilen açıklamada, ittifakın gelişmeleri yakından takip etmeyi sürdüreceğinin altı çizildi.

Açıklamada, Rusya’nın Kırım’ı yasa dışı ilhakının sert bir şekilde kınandığı ve tanınmayacağı da hatırlatıldı.

BRÜKSEL’DE ACİL TOPLANMIŞTI

Rusya’nın, Ukrayna gemilerine saldırması ve 6’sı yaralı 23 askerini esir almasının ardından NATO acil toplantıya çağrıldı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko’nun talebi üzerine, NATO ve Ukrayna komisyonunun büyükelçiler seviyesinde dün Brüksel’de acil toplantıya çağrısında bulundu.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, Azak Denizi’nin Kerç Boğazı bölgesindeki gelişmelere ilişkin, “NATO, tüm üyeleriyle Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekliyor. Rusya’ya, el koyduğu Ukrayna’ya ait gemi ve askerleri bir an önce serbest bırakması çağrısında bulunuyoruz.” dedi.

Stoltenberg, Brüksel’deki NATO-Ukrayna Komisyonu’nun olağanüstü toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, “NATO, tüm üyeleriyle Ukrayna’nın toprak bütünlüğü ve egemenliğini destekliyor. Rusya’ya, el koyduğu Ukrayna’ya ait gemi ve askerleri bir an önce serbest bırakması çağrısında bulunuyoruz.” ifadelerini kullandı.

Gelişmelerin son derece “ciddi” olduğuna dikkati çeken Stoltenberg, “Ukrayna gemilerine yönelik askeri kuvvet kullanımının meşru bir açıklaması bulunmamaktadır.” diye konuştu.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]