Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
DünyaHaberler

Putin, 32 yılda tamamlanan St. Petersburg barajının açılışını yaptı

Rusya Başbakanı Vladimir Putin, St. Petersburg’u su baskınlarından korumak için 1979’da başlatılan baraj projesinin açılışını yaptı. 140 kilometrelik çevre otoyol bağlantısının da sağlandığı proje 139,6 milyar rubleye (yaklaşık 4,5 milyar dolar) mal oldu. Aralık ayında yapılacak parlamento seçimlerinden önce tamamlanan projenin iktidar partisi Birleşik Rusya ve St. Petersburg Valisi Svetlena Matviyenko’nun elini güçlendireceği kaydediliyor.

Günlük 70-110 bin arasında aracın kullanacağı otobanda, yaklaşık 80 alt ve üst geçit bulunuyor. Helikopter pistleri de otoban boyunca inşa edilirken, Finlandiya Körfezi’nin güney ve kuzey kıyıları suyun altından geçen 1,9 kilometrelik tünelle bağlandı.

Memleketi St. Petersburg’un alt yapısının gelişimine özel bir önem veren Putin, 2005’te projenin yeniden başlatılmasını istemişti. Projenin tamamlanmasını “tarihi bir olay” olarak nitelendiren Rusya Başbakanı, “2005’te bölgede inceleme yaptığımda burası beton ve hurda metal yığını idi. Başlangıçta restore edilmesinin imkansızlığını bile düşündüm. Böylece kuzeyin başkenti, tarihi su baskını hastalığından kurtulmuş oldu” dedi.

Cihan

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]