Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Türkiye

Şeker fabrikalarının satıldığı şehirlere gelen parayla cezaevi yapılıyor

Şeker fabrikalarının parası cezaevine ancak yetecek… 1.67 milyar liraya satılan 6 şeker fabrikasının bulunduğu şehirlere, 1.28 milyara 6 cezaevi yapılıyor.

CHP İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Başdanışmanı Erdoğan Toprak, Sözcü’den Emin Özgönül’e yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Şeker fabrikalarının satıldığı illere cezaevi yapılıyor. Dünyada fabrika satıp, cezaevi yapan ilk ve tek ülke biziz. Satılan fabrikalar da kapanıp ya AVM ya da konut alanı oluyor. Fabrika çoğaltacağımıza cezaevlerini çoğaltıyoruz. Güvenlik nedeniyle cezaevi de gerekli ama tarımı bitirseniz, şekeri bitirirseniz, fabrika yapıp insanlara iş imkanı yaratmazsanız suç da patlar, cezaevlerinde 1 yatakta 3 kişi yatar. Yeni fabrika yerine de yeni cezaevi yaparsınız.”

1.67 milyar liraya satılan 6 şeker fabrikasının bulunduğu şehirlere, 1.28 milyara 6 cezaevi yapılıyor.

Satılan şeker fabrikalar arasında Erzincan, Kırşehir, Erzurum, Burdur, Yozgat ve Elbistan var. Bu 6 fabrikanın satışından devletin kasasına toplam 1 milyar 676 milyon lira girdi. Ancak şimdi bu fabrikaların bulunduğu 5 il ve bir ilçede 6 yeni cezaevi yapılıyor. Bu cezaevlerinin toplam maliyeti ise, 1 milyar 282 milyon lira olacak.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]