Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
GündemVideo

[VİDEO] Ukrayna Ortodoks Kilisesi’nin bağımsızlığı için İstanbul’da imzalar atıldı

Başkan Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul'a giden Ukrayna Devlet Başkanı Poroşenko, Fener Rum Patrikhanesi ile Ukrayna Ortodoks Kilisesinin bağımsızlığını resmiyete dökmek için işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye’ye iki günlük resmi ziyaret gerçekleştiren Ukrayna Cumhurbaşkanı Petro Poroşenko, Fener Rum Ekümenik Patriği Bartholomeos ile bir araya geldi.

Ukrayna Devlet Başkanı Petro Poroşenko ile merkezi İstanbul’da bulunan Fener Rum Patrikhanesi, Ukrayna Ortodoks Kilisesinin Rus Ortodoks Kilisesinden bağımsızlığını resmiyete dökmek için işbirliği anlaşması imzaladı.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep T. Erdoğan ile görüşmek üzere İstanbul’a giden ve anlaşmayı bu sırada imzalayan Poroşenko, memnuniyetini dile getirdi.

Poroşenko, “Ukrayna halkı adına Sayın Patrik Hazretlerine ve Patrikhanenin tüm piskoposlarına Ukrayna milleti ve Ukrayna kilisesinin Tanrı’ya giden yolunu açan bu son derece önemli ve bilge karar için fevkalade müteşekkirim” ifadelerini kullandı.

Anlaşmaya ilişkin Twitter üzerinden de bir mesaj paylaşan Devlet Başkanı, “Bugün tarihi bir gün. Ukrayna ile Fener Patrikhanesi arasındaki işbirliğine yönelik bir anlaşmaya vardık ve bu anlaşmayı Patrik Hazretleriyle imzaladık” dedi.

Poroşenko anlaşmanın bağımsızlık yetki belgesi Tomos’un (otosefal) verilmesine ilişkin hazırlık sürecinin çerçevesini belirlediğini söyledi.

Ekümenik Patrik Bartholomeos, 45 milyon nüfusa sahip Ukrayna’nın, işgalci Rusya’dan dini bağımsızlığını kazanma çabaları desteklediği için Rusya yanlılarının hedefinde.

Ukrayna’nın siyasi bağımsızlığı akabinde Rusya’dan dini bağımsızlığını da kazanacak olması Kremlinistleri rahatsız ediyor. Ukrayna kilisesi bağımsızlığını tamamen kazanması halinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin’in elinden Ukrayna’nın iç işlerine müdahale için kullandığı din argümanı alınmış olacak.

[VİDEO] Ruslar, Ekümenik Patrik Bartholomeos’u zehirleyecek miydi?

Rusya Ortodoks Kilisesi Patriği Kirill’in, Ekümenik Fener Rum Patriği Bartholomeos’la görüşmesinde skandal bir iddia gündeme geldi.

[VİDEO] Poroşenko, İstanbul’da, Ekümenik Patrik Bartholomeos ile görüştü

Paskalya Bayramı’nda Poroşenko, Bartholomeos ile bir araya geldi…

Konstantin Konavets – Kiev

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]