Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

AB Ukrayna’ya 1 milyar 320 milyon euroluk yardımda bulunacak

Rusya’nın işgal edeceği iddia edilen Ukrayna'ya Avrupa Birliği (AB)’nin, toplam 1 milyar 320 milyon euroluk yeni mali destek verileceğini bildirdi.

AB Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, Brüksel’de Ukrayna’ya sağlanacak yeni finansal desteğe ilişkin açıklamalarda bulundu.

Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodımır Zelenskıy ile cuma günü görüştüğünü ve Rusya’nın saldırgan eylemlerini değerlendirdiklerini ifade eden von der Leyen, “AB, her zaman olduğu gibi bu zor şartlarda Ukrayna’nın yanındadır” dedi.

Von der Leyen, AB’nin Ukrayna’nın modernleşmesini ve Covid-19’la mücadelesini desteklemek için önemli mali yardımlarda bulunduğunu anımsatarak, “AB ve Avrupa finans kuruluşları, 2014 yılından bu yana Ukrayna’ya 17 milyar euronun üzerinde hibe ve kredi tahsis etti” ifadesini kullandı.

Ukrayna’ya kredi ve hibelerden oluşan yeni bir acil mali paket hazırladıklarını vurgulayan Von der Leyen, bunun 1,2 milyar euroluk kısmının makro finansal yardım, 120 milyon euroluk kısmının da hibeyi içerdiğini bildirdi.

Von der Leyen, paketin Ukrayna’nın finansman ihtiyaçlarını karşılamasına yardımcı olacağını ve dayanıklılığını artıracağını söyledi.

Ukrayna’nın geleceğine yatırım yapmayı sürdüreceklerini ifade eden von der Leyen, “Ukrayna, özgür ve egemen bir ülkedir. Kendi seçimlerini yapar. AB, Ukrayna’nın yanında olmaya devam edecek” diye konuştu.

Söz konusu yardım paketinin hayata geçmesi için Avrupa Parlamentosu (AP) ile AB Konseyi’nin onayı gerekiyor.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]