Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Haberler

[FOTO GALERİ] Ukrayna, Türkiye’nin Facebook, Youtube ve Twitter yasağını konuşuyor

Türkiye’de şehit savcı Mehmet Selim Kiraz‘ın rehin alınmasıyla ilgili fotoğrafın yayınlanması nedeniyle uluslararası sosyal paylaşım siteleri; Facebook, Youtube ve Twitter‘e uygulanan erişim yasağı Ukrayna basınında geniş yer aldı.

Ukrayna devlet haber ajansı “Ukrinform” Hürriyet’in konuya ilişkin haberini Ukraynaca ve Rusça tercüme ederek abonelerine servisledi. Hürriyet’in Türkçe haberinin de aktif linkinin konduğu haber ayrıca, Gaziantep’te yerel gazeteci Yaşar Elma, sosyal medya hesabından bir başkasının yaptığı ve o dönem Başbakan olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren paylaşımı beğenerek paylaştığı gerekçesiyle ‘kamu görevlisine görevinden dolayı hakaret’ davasında 1 yıl 11 ay 10 gün hapis cezasına çarptırılmasıyla ilişkilendirildi.

Ülkenin önde gelen günlük gazetelerinden “Segodnya” ise haberi; “Türkiye, Twitter ve youtube’a erişimi durdurdu.” başlığıyla verdi. Haberde ayrıca Türkiye’de Mart 2014 yerel seçimleri arifesinde dönemin Başbakan Tayyip Erdoğan’ın maiyeti hakkındaki yolsuzluk iddiasına ilişkin ses kayıtlarının yayınlanması nedeniyle Twitter ve YouTube kapatılmasına da geniş yer verildi.

Ukrayna’nın bir numaralı haber portalı Ukrayinska Pravda ise Hürriyet Daily News’in konuya ilişkin haberini Ukraynaca ve Rusça olarak okurlarıyla paylaştı. Site ayrıca yasaklanmaya gerekçe olan fotoğrafı da yayınladı.

UNİAN haber ajansı ise abonelerine, “Türkiye’de Twitter ve youtube yine yasaklandı.” Başlığıyla ulaştırdı. Çok sayıda UNİAN ajansı abonesi haberi son dakika gelişmesi olarak kullandı.

Ekonomi çevrelerin yakından takip ettiği Kapital gazetesi haberde terör saldırısına getirilen yasağın talimatının Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından verildiğine dikkat çekildi.

Haftalık Korrespondent dergisi ise şehit savcı Mehmet Selim Kiraz’ın Türkiye’de yasaklanan fotoğrafını büyük bir şekilde kullanarak; “Türkiye, Twitter ve YouTube bloke etme kararı aldı.” haberini verdi.

Haber altına yorum yazan okurlar; “Türkler de aynı Ruslar gibi, bir şey olduğunda hemen yasaklamalı, izin vermemeli…” şeklinde Türkiye’deki yasakları eleştirdi.

Novoye Vremya dergisi de kapatma haberini geniş şekilde kullandı. Derginin Oleg Ivanov adlı okuru haberin altına: “Bu gidişle Türkler, Turkcell’in Ukrayna’daki operatörü Life da kapatır.” yorumunu yazdı.

Ukrayinski Novini haber ajansı ise haberi; “Türkiye’de skandalı yayınlayan Twitter ve YouTube kapatıldı.” başlığıyla yayınladı. Haberde hâlihazırda Türkiye’de 150’den fazla haber sitesinin bloke edildiğine de yer verildi.

Liga Haber ajansı ise haberi; “Türkler sosyal ağlara erişemiyor.” şeklinde verdi.

 

 

Ukrayna’da yüzlerce sitede ulusal ve uluslararası haber ajansıların servislediği yasak haberini kullandı.

Ukrayna’daki Türk işadamları da sosyal medyada yasağına; “Sosyal Medya Türkiye’de gene yasaklanmış, eşimize, dostumuza, arkadaşımıza bunu açıklayamayacak duruma getirdiniz bizi, ha İran, ha Kuzey Kore, ha Çin, ha Afganistan, ha Türkiye… Yazıklar olsun…” diyerek eleştirdi.

YUNUS ERDOĞDU | KİEV – CİHAN

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]