Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Sağlık

Kur’an’da adı geçen şifalı 7 besin

Sağlık için sağlıklı beslenme şart... işte sırlı besinler...

Kur’an-ı Kerim’de adı geçen 7 nimetin pek çok hastalığa karşı önleyici ya da tedavi edici etkisi olduğu bilimsel olarak ortaya konmuş durumda. Peki bunlar hangi gıdalardır?

HURMA: Hurma, Kur’ân-ı Kerîm’de, hurma ve hurma ağacı olarak 20 defa geçmektedir. Allah o su sayesinde sizin için ekinler, zeytinlikler, hurmalıklar, üzüm bağları ve çeşit çeşit meyveler yetiştirir. Elbette bunda düşünen kimseler için alınacak bir ders var! (Nahl, 11). Hurma, bedenî ve zihnî gelişmeyi sağlar. Besleyicidir, kansere karşı koruyucudur. Zihnî yorgunluğu giderir. Anne sütünün, bol ve besleyici olmasını sağlar, yeni doğum yapan kadınların hurma yemesi tavsiye edilmiştir. Boğaz ağrısını keser. Bronşit, öksürük ve soğuk algınlığının şikâyetlerini giderir. Kemik hastalıklarına faydalıdır. Aç iken yenildiğinde kurtları kurutur ve zayıflatır, azaltır veya öldürür. Acve hurması zehirlenmeye, bilhassa soğuk mizaçlı zehirlere ve akrep sokmasına karşı faydalıdır. Bugün modern tıp, hurmanın insan vücudunun canlı ve sıhhatli kalabilmesi için çok önemli 10 çeşitten fazla elemente sahip olduğunu keşfetmiştir.

İNCİR: İncirin çabuk hazmedildiği ve midede fazla kalmadığı, balgamı azalttığı, ciğerleri temizlediği, mesane kumlarını önlediği, ciğer ve dalağın içindeki kan sinüslerini ve damarları açtığı bilinmektedir. Aynı şekilde incirin ağız kokusunu giderdiği, saçı uzattığı, bağırsaklardaki toksin maddeleri dışarı attığı, kan kolesterol düzeyini düşürdüğü, şeker hastalarında ise kan şekerinin ânî yükselmesini önlediği ortaya konulmuştur. İncir; soğuk ve sıcak havadan dolayı meydana gelen nezle için faydalı olduğu gibi, ağız ve dişeti yaraları için de kullanılır.

ZEYTİNYAĞI: Kur’ân’da iki defa geçmektedir Sina Dağı’ndan çıkan bir nebat da yetiştirdik ki, o ağaç hem yağ, hem de yiyenlere bir katık çıkarır. (mü’minûn, 20). Bir de nûr sûresi 35. ayette geçmektedir. Zeytinyağının içerisinde diğer yağlarda bulunmayan daha çok sayıda bileşikler giderilmesinde, kalbin kuvvetlenmesinde, kanın temizlenmesinde tesirlidir. mevcuttur; bu bileşiklerin tansiyon düşürücü, şifa, natürel antibiyotik ve sindirime olumlu tesirinin yanında antikanserojenik tesirlerinden de bahsedilmektedir.

ÜZÜM: Üzüm, Kur’ân’da 11 defa geçmektedir. Üzümden, ilk ortaya çıkan filizlerinden, son hâline kadar faydalanılır. Üzümün çekirdeği de faydalıdır. Bunların zayıf mideler için çok büyük faydaları vardır.

NAR: Nar meyvesi kabuğu, çiçekleri ve nar suyu ishale karşı kullanılır. Nar suyunun idrar arttırıcı, vücuda ve kalbe kuvvet verici tesirleri vardır. Zayıflara faydalıdır. Mide, bağırsak hastalığı olanlar, küçük çocuklar ve hamileler fazla kullanmamalıdır.

KİRAZ: Kiraz, Kur’ân’da bir yerde geçer. Kiraz sapları atılmamalı, kurutulup saklanmalı. Bunlar çay gibi demlenip içildiğinde, idrar söktürücü ve bedeni toksinlerden kurtarıcı tesire sahiptir. Meyvelerinde A ve C vitaminleri, saplar ve gövde kabuklarında ise tanin ile potasyum tuzları vardır. Karaciğer şişliğine iyi gelir; safra akışının normale dönmesine, sinirlerin kuvvetlenmesine, vücut direncinin artmasına, sivilcelerin önlenmesine ve susuzluğun giderilmesine vesiledir.

MUZ: Muz, Kur’ân’da sadece bir yerde geçer. Muz, vücudun ihtiyacı olan bütün maddeleri karşılar. Kemiklerin gelişmesine, nekâhet devresinin kısalmasına vesiledir. Sinir zafiyeti ve yorgunluğun giderilmesinde bazı tesirleri vardır. Böbrek ve eklem iltihabında, bağırsak hastalıklarında faydalıdır.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]