Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Ukrayna'daki savaşın birinci yılında Rusya'nın kayıpları.
Ekonomi

Ukrayna’da parası olan Türk ihracatçılara “parayı getir” uyarısı

AKP iktidarı Türk ihracatçıya, dövizi ülkeye getirip bankaya yatırma zorunluluğu getirdi.

Türkiye’de, ihracat bedellerinin yurda getirilme esaslarını düzenleyen tebliğ yayımlandı. Bedellerin yurda getirilme süresi ihracat tarihinden itibaren 180 günü geçemeyecek ve en az yüzde 80’inin bir bankaya satılması zorunlu olacak.

Bu durum Ukrayna’ya ihracat yapan Türk iş insanlarını da yakından ilgilendiriyor. Ukrayna’ya, mal satan ihracatçıların sattıkları ürün ve malların ücretleri en kısa zamanda götürüp Türkiye’deki bankalarda TL’ye çevrimesi gerekiyor.

İhracat bedellerinin yurda getirilmesinde süre sınırı da dahil esasları düzenleyen Türk parası kıymetini koruma hakkında 32 sayılı karara ilişkin tebliğ yayımlandı. Bugün yürürlüğe giren tebliğe göre, ihracatçılara, ihracat bedellerini Türkiye’ye getirme zorunluluğu geldi. 6 ay boyunca geçerli olacak uygulama kapsamında, ihracattan sonraki 180 gün içinde, ihracat bedeli Türkiye’ye getirilecek ve en az yüzde 80’i bir bankaya satılacak.

Tebliğe göre, yurt dışına müteahhit firmalarca yapılacak ihracat bedelinin de 365 gün içinde yurda getirilerek bir bankaya satılması zorunlu olacak. İhraç edilen malların bedelinin süresinde yurda getirilerek, bankalara satılmasından ve ihracat hesabının süresinde kapatılmasından ihracatçılar sorumlu olacak. İhracata aracılık eden bankalar da süreci izlemekle yükümlü olacak.

Ukrayna Haber

Ukrayna'nın, ilk Türkçe haber sitesi.

İlgili Makaleler

Bir Cevap Yazın

Başa dön tuşu
Ukrayna Savaşı Sayılarla
Kapalı

Reklam Engelleyici Algılandı

BU HABERLER YAZILIRKEN NE MİLYARDER SERMAYE SAHİPLERİNDEN, NE DE ÇIKAR ÇEVRELERİNDEN DESTEK ALMIYORUZ… LÜTFEN REKLAM ENGELLEYİCİYİ DEVRE DIŞI BIRAKARAK SİTEMİZDEKİ GERÇEK HABERCİLİĞE DESTEK OLUNUZ... BU REKLAMLARA TIKLAYARAK GAZETECİLERİN BAĞIMSIZ OLMASINA YARDIMCI OLUNUZ... BAŞKA GELİRİMİZ YOK. DESTEĞİNİZ İÇİN, TEŞEKKÜR EDERİZ. PAYPAL: [email protected]